5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

„Sok-sok emlék lesz ajándék…”

A mozgékonyabb gyermekek számára különféle sportfoglalkozásokat szerveztünk: sor- és váltóverseny, pingpong, foci, fogójátékok, labdajátékok. Ezek a foglalkozások olyan vidáman, tartalmasan teltek, hogy előbb-utóbb minden kisgyermek önfeledten versengett, játszott. Nagyon kedvelték a kapitánylabdát és a számháborút, melyhez nemcsak szerencsére, ügyességre, de jó taktikára is szükség volt. Minden kisgyermek kedvence a rókavadászat, melyhez gyorsaságra, szemfülességre van szükség. A programok között fontos volt számunkra a kreativitás, a kézügyesség és a figyelem fejlesztése is. Ezen képességek fejlesztését szolgálták a kézműves foglalkozások, melyeken hetente más-más technikával dolgozhattak gyermekeink. Mindenki kedve szerint választhatott a különféle technikák közül, de legtöbben mindent kipróbáltak. Fontunk körmöcskével, nádtutajt készítettünk, quillingeztünk, békát hajtogattunk, tengeri állatokat vágtunk színes papírból, melyeket krepp-papírral díszítettünk. Kartonból készítettünk virágokat, macit, cicát, kutyust. Boldogan vitték haza a tésztából fűzött nyakláncokat, karkötőket. Nagyon népszerű volt az üvegfestés. Kíváncsian figyelték a zseníliavirág készítésének fortélyait. Az aszfaltrajzverseny különleges színfolt volt a tábori programok sorában. Minden héten nagy várakozással, boldogan lovagoltak. Nagy élmény volt a kocsikázás és a tanyán élő állatokkal való ismerkedés is. A gyerekek lelkesen várták mindenki kedvencét a tűzoltóautót, melynek nemcsak a felszereléseit ismerték meg, hanem be is ülhettek az autóba és még „tüzet is olthattak” vagyis locsolhattak. Mindenki nagy örömére a forró napok közül néhányat strandolással töltöttünk. Az utolsó héten izgatottan várták a kirándulást, melyet Kecskemétre szerveztünk. Délelőtt a rajzfilmstúdióban a rajzfilmkészítés lépéseivel ismerkedtünk és rajzfilmeket néztünk. Délután a Népi Iparművészeti Múzeumban „bőrőztünk”: mindannyian készítettünk egy bőr karkötőt.
Négy héten keresztül sokféle programmal, változatos foglalkozásokkal igyekeztünk biztosítani minden kisgyermek számára a mozgást, a játékot, a pihenést, a kikapcsolódást, a feltöltődést. Játék közben a gyermek derűssé, aktívvá válik, figyelme, érdeklődése növekszik.
A kézműves foglalkozásokkal, a különböző tevékenységekkel megízlelték az egyéni és a közösségi alkotás élményét, örömét. Eközben fejlődött kreativitásuk, ügyességük és képzelőerejük.  A sportfoglalkozások, a séták, a lovaglás, a kirándulás, a szabadban eltöltött idő, mind-mind elengedhetetlen a gyermek egészséges testi, szellemi fejlődése szempontjából.
Köszönetet szeretnék mondani Cegléd Város Önkormányzatának a tábor támogatásáért, továbbá a programok lebonyolítását segítő kiváló pedagógusoknak!

Horváth Imre: Itt a nyár c. versének soraival szeretnék emlékezni erre a csodálatos négy hétre:
„Futkározás, fogócskázás,
Ezer móka, víg kacagás,
Minden napunk boldog játék,
Sok-sok emlék lesz ajándék.”

Forgács Zsuzsanna
napközis munkaközösség-vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...