12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

4-5 milliót loptak a gépkocsiból

A dolog elleni erőszakkal történő elkövetéseken belül az állapítható meg, hogy a lakások sérelmére elkövetett cselekmények száma jelentősen lecsökkent, a hétvégi házak sérelmére történő cselekmények száma szintén csökkenést mutatott .
Az elmúlt héten hosszú idő után jelentős mértékben csökkent a kerékpárlopások száma területünkön. A korábbi 11 kerékpárlopáshoz képest az elmúlt héten 4 esetben kezdeményeztünk büntetőeljárást. Mind a négy esetben Cegléd városban történt az elkövetés és minden esetben közterületen lezárt kerékpárt tulajdonítottak el.
Az elmúlt héten is igen magas számban, összesen 6 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére a korábbi 7-hez képest. 2 esetben súlyos testi sértés bűntett kísérletének, 2 esetben gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt, 1 esetben jelentős értékre elkövetett lopás illetve 1 esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt.
–    Az első testi sértés kísérlete Cegléd, Árpa utcában történt, amikor is a 70 éves férfi sértettet korábbi konfliktusok alapján kialakult vita során nevelt fia bántalmazta, a sértett fején több cserepet is összetört, melynek során a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban az eszközhasználatra és a támadott testtájékra a súlyosabb sérülés bekövetkeztének reális lehetősége is fennállt, ezért súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt kezdeményeztünk eljárást.
–    A második testi sértés kísérlete Albertirsán történt a Pesti úton, ahol szintén korábbi konfliktushelyzetből adódott a vita, melynek során a 62 éves elkövető egy kést szorított a 38 éves sértett nyakához, melynek során az 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Ebben az esetben is súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt kezdeményeztünk büntetőeljárást.
–    Az első gépkocsi lopás a Cegléd, Szolnoki úton történt, amikor is az éjszakai órákban tulajdonított el ismeretlen tettes egy a lakótelep parkolójában parkoló 700 e. Ft. értékű kisteherautót. 
–    A második gépkocsi lopás a Cegléd, Jászberényi úton történt, amikor is egy ott parkoló, 100 e. Ft. értékű személygépkocsit tulajdonított el ismeretlen tettes.
–    A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak a Ceglédbercel, Madách utcában történt, amikor is két DÁMÁSZ dolgozóra támadt az elkövető, valamint őket fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg, miután azok kikapcsolták az áramot a lakásában. A bántalmazás során az egyik dolgozó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt őrizetbe vettük, a Ceglédi Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.
–    A jelentős értékre elkövetett lopás a Cegléd, Sugár utcában történt, amikor is ismeretlen elkövető egy ott parkoló gépkocsiból 4 – 5 M. Ft  közötti értékben tulajdonított el készpénzt.
Továbbra is fontos, hogy látható helyen gépkocsiban , de leginkább még a csomagtartóban sem hagyjunk értékes tárgyakat, műszaki cikkeket, készpénzt, iratokat. Az alkalmi tolvajok, akik az alkalmat várják és keresik, bárhol előfordulhatnak.

Közlekedés
Nem volt nyugodt hét az elmúlt hét közlekedés szempontjából sem, ugyanis 7 személyi sérüléssel járó baleset következett be.
Meg kell jegyezni, hogy a reggeli csúcsforgalomban sok az ideges, türelmetlen autós, akinek emiatt a figyelme is lehet szórtabb, könnyebben kerül  baleset közeli helyzetbe, ill. sodorhat mást is veszélybe. Kérem figyeljenek erre, induljanak el hamarabb, és próbálják ezeket kiküszöbölni.
Így történt  két baleset is  a múlt héten a  reggeli órákban, amikor az egyik során egy a mozi közelében parkoló autós figyelmetlenül, körültekintés nélkül nyitotta ki kocsija vezetőoldali ajtaját, mellyel a mellette szabályosan közlekedő kerékpárost  fellökte. A kerékpáros medencetáji törést szenvedett el. 
A másik reggeli baleset, amikor a Széchenyi útról úgy kanyarodott egy személygépkocsi vezetője jobbra a Rákóczi útra, hogy az ott védett kerékpárúton érkező kerékpárosnak nem biztosított elsőbbséget, elütötte őt, ezért könnyen megsérült.
Dánszentmiklóson  október 08. napján az esti órákban már sötétedés után egy autó vezetője nem jól választotta meg a  sebességet egy jobb kanyarban, megcsúszott, majd egy villanyoszlopnak ütközött. Hárman sérültek meg az autóban könnyen.
Máskor is előfordult már, de sajnos ismét, hogy egy gépkocsi vezetője Albertirsa lakott területén kívül a 40-es útról a 4-es számú főútra lassítás nélkül haladt fel, nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról érkező személygépkocsinak, akivel összeütközött. A balesetben egy személy könnyen, egy pedig súlyosan sérült.
Volt egy sikertelenül végződő előzés is a múlt héten, amikor Jászkarajenő és Kőröstetétlen közötti útszakaszon egy személygépkocsi vezetője előzött egy másik gépkocsit, majd előzés közben annak bal elejénk neki ment , a vétlen vezető elveszítette uralmát a járműve felett és az árokba csúszott. A vétlen autóban ketten sérültek meg.
Azt hiszem a történetek alapján elmondhatjuk, hogy a szabályok betartása, a megfelelő  koncentráció elengedhetetlenül szükséges a balesetmentes közlekedéshez. 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...