3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Közmeghallgatás

A polgármester a járási rendszer kialakításáról is beszélt. Ebben szétválnak az önkormányzati és a hatósági feladatok, így a járásokhoz kerül az okmányiroda, a gyámhivatal, az építéshatósági és szociális igazgatási feladatok, valamint a földhivatal, az ÁNTSZ és az állategészségügy. A járásközpont Cegléd, az irodái pedig a városházán lesznek – a ceglédiek tehát itt sem éreznek majd hatalmas változásokat. A járási hivatalhoz egyébként 12 település tartozik, ebből Abonyban, Albertirsán, Csemőben, Törtelen és Ceglédbercelen lesz helyi kirendeltség, ügysegédi hivatal pedig Jászkarajenőn, Dánszentmiklóson, Újszilváson és Tápiószőlősön lesz majd. A járási hivatal a polgármesteri hivataltól 45 munkavállalót vesz át, a kistérségi munkaszervezettől pedig pályázat útján ötöt. A kistérségek egyébként január 1-től nem működhetnek a régi rendben, de a szociális és gyermekjóléti területen továbbra is együtt fognak működni a települések. Nyitott kérdés a mikebudai iskola ügye, ami a Táncsicshoz tartozik, és jelenleg 32 gyerek tanul benne, ám egyre kisebb a gyereklétszám, ezért a tagiskola jövőjéről hamarosan dönteni kell – mondta a polgármester.
A városi cégek közül az ÖKOVÍZ áll a legnagyobb változás előtt, ahhoz ugyanis, hogy tovább működhessen, jelentősen ki kellett terjeszteni a szolgáltatási területét. Harmincnyolc település víziközműve csatlakozott a ceglédi szolgáltatóhoz, így jóval a határidő lejárta előtt eleget tett a törvényi követelményeknek az ÖKOVÍZ. A városi mozit sikerült megmenteni azáltal, hogy 3D technikát vásároltak, és az önkormányzat ajánlatot kapott egy cégtől, amely átvenné a termálfürdő üzemeltetését, ez azonban csak közbeszerzés útján lehetséges.
A városüzemeltetés területén az ősszel elvégzett kátyúzási munkákat és a szivattyútelep felújításának szükségességét emelte ki Földi László. Nyáron 6-8 millió forintot költött az önkormányzat intézmény-felújításra, ebben volt bölcsődei fürdőszoba átalakítás és óvodai útburkolat kialakítás, és festés is.
A közbiztonsággal kapcsolatban Földi László arról beszélt, hogy két-három városrészben nagy gondot jelentenek a terménylopások. Hozzátette: a Kékkő utcai konfliktus előtt a rendőrségnek nem volt mindig megfelelő a reakciója az ez irányú bejelentésekre, most azonban már nagyon odafigyelnek. A Csengeri szélen és az Ugyerban felállítanak egy-egy körzeti megbízotti irodát a rendőri jelenlét fokozásának érdekében, illetve már folyik a Városőrség felállítása. Az erre a célra felszabadított ötmillió forint nem lesz elég, a belügyminisztérium segítségét is várja az önkormányzat.
A pályázatok terén a polgármester kiemelte a szennyvízcsatorna-beruházás III. ütemét, amelynek érdekében akár még idén sikerülhet megkötni a kivitelezési szerződést. A Budai út átépítésére, és a Pesti út és a termálfürdő közötti 800 méteres szakasz felújítására is feltett szándéka pályázni az önkormányzatnak. Az energetikai pályázat keretében iskolák, óvodák szigetelése és fűtésrendszere korszerűsödhet, ez 400 millió forintos beruházást jelent, illetve a közvilágítás 200 millióból fejlődhet. Folynak a tárgyalások a Démásszal, hogy a Bürgeház dűlőben, illetve a Külső-Kátai úton, ahol nincs közvilágítás, hogyan, és mennyiért tudnának telepíteni – számolt be a polgármester a fejlesztési tervekről a csütörtöki közmeghallgatáson.

Fotók az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...