17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Volt Festészet Napja!?

Persze a jelenlegi támogatási rendszer mellett …Erkölcsi, szellemi inspiráció híján talán nem is csoda, hogy városunkban belenyugodhatunk, amibe máshol nem. Lehet, hogy rajtunk csak a festők védőszentje, Szent Lukács segítene. Kinek neve napján Pest megye legtöbb városában kiállításokat, előadásokat, szakmai konferenciákat rendeztek. (Október 18. Festészet Napja)
Van, persze – ha kicsit késve is – két kiállítás, mellyel vigasztalódhatunk: A Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár galériájában Ridovics Péter festőművész és Buda István szobrászművész munkáiból (érmék, kisplasztikák, remek ceruza és szénrajzok, vázlatok) összeállított tárlatot ifj. Iván Szilárd nyitotta meg. Ridovics festőkéssel készített figurái tájképei, geometrikus rendezettségű pasztell-csendéletei és a kisszámú műértő közönség érdeklődése mégiscsak reményt keltő. A Kossuth Múzeumban a ceglédi származású Prohászka Antal festőművészt mutatja be Dr. Szilágyi Miklós néprajzkutató, a MTA doktora november 5-én 17 órakor. Igen, ilyen kulturális alkalmakra van szükség!
Legalább 20 alkotó él ebben a városban, akinek kedvenc időtöltése az ecsethez, palettához, festékhez kötődik. Akkor is ott kellene lennünk e kiállításokon – legalább nézőként – ha nevünket nem említik, műveinket nem ünneplik! Több fotó Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....