13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Állampolgár-központú rendőrséget szeretne

– Miért éppen önre esett a választás a ceglédi kapitányság vezetőjeként?
– Amikor dr. Mihály István dandártábornok úr, a megye rendőrfőkapitánya felajánlotta részemre a rendőrkapitányi megbízatást, azt nagy megtiszteltetésnek és az eddigi rendőri munkám elismerésének vettem. Főkapitány úr döntésének kialakításában nagy szerepet játszott korábbi munkahelyi vezetőim javaslata, illetőleg a ceglédi lakóhelyem. Sok szállal kötődöm a városhoz és annak vonzáskörzetéhez. Újszilváson születtem, Abonyban nőttem fel, Ceglédre nősültem. Úgy gondolom egyedülálló lehetőség és nemes feladat a hivatásomban, hogy egy olyan régió közbiztonságáért vállalok felelősséget, ami az eddigi életemben meghatározó szerepet töltött be, a családom, illetve barátaim, sok-sok ismerősöm is itt él. Az eddigi 16 éves rendőri pályafutásom alatt mindig az volt az elsődleges szempontom, hogy tudásom legjavát adva, tisztességes és becsületes munkát végezve álljam a kihívásokat. Remélem, hogy Cegléden is sikeres pályafutás elé nézek.
– A vezetőváltás hátterében általában az áll, hogy valamilyen változtatásra van szükség az adott szervezetben. Milyen változásokra számíthatnak a ceglédiek?
– A rendőri szakmai gyakorlatot hazai és nemzetközi viszonylatban is jellemzi, hogy öt-hat éves ciklus után vezetőváltással kívánják az új vezető dinamizmusát fenntartani. Arról, hogy konkrétan milyen háttere volt a váltásnak, úgy gondolom nem az én tisztem beszámolni. A felkérésem során viszont a főkapitány úrtól egyértelmű iránymutatást kaptam arra, milyen területeken, milyen irányban, milyen feladatokra kell különösen hangsúlyt helyeznem. Ami bennem – a kinevezésem óta eltelt, rövid egy hét alatt – kialakult kép és egyben elvárás saját magammal szemben az az, hogy egy új vezetői stílussal eddigi szakmai életutam tapasztalatait integrálva magam mögé állítsam a kollégáimat és folyamatosan legyek képes motiválni ás ösztönözni a rám bízott állományt. Vezetőként a legnagyobb kihívás, hogy próbáljam minél eredményesebbé tenni a rendőrkapitányság működését, és egy állampolgár központú, szolgáltató jellegű rendőri munkát biztosítsunk. A cél, hogy a Szolgálunk és védünk! szlogen alapján lássa el napi munkáját minden kolléga.
Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a törvénytisztelő polgárok érezzék, a rendőrség ott áll mögöttük és számíthatnak a segítségünkre.
– Melyek lesznek az első konkrét intézkedések?
– Néhány szakterületen vezetőváltások várhatók, mivel a munka elvégzése szempontjából meghatározó a vezető személye. Eredményes munkához nélkülözhetetlen, hogy a vezető társaim és rajtuk keresztül a beosztotti állomány is kellően motivált legyen, azonosulni tudjanak az új célokkal.
– A ceglédieknek mostanában a rendőrségről a különböző közbiztonságot érintő ügyek jutnak eszébe. Gondolok itt például bizonyos városrészekre: a Kékkő utcára, vagy az Ugyerra. Vannak elképzelései a megoldásról?
– Ismerem ezeket a problémákat. Konkrét intézkedéseket még nem, de amit meg tudok ígérni, hogy az érintett és közbiztonsági szempontból kockázatos területeken a közterületi rendőri jelenlétet erősíteni kívánom. Ez a lakosság részéről is jogos elvárás. A jelenlegi rendőri létszám mellett is látok lehetőséget arra, hogy módosításokkal szolgálatszervezési finomításokkal, kiigazításokkal intenzívebbé tudjuk tenni a rendőri járőrözést. Nem akarok felelőtlenül ígérgetni, a munkánk eredménye sok-sok objektív és szubjektív tényező függvénye. Jelenleg arra tudok egyértelmű ígéretet tenni, hogy nagyon komolyan, megfelelő alázattal veszem ezt a feladatot és a kitűzött céljaim érdekében úgy válogatom össze a vezetőtársaimat, hogy a lakossági elvárásoknak, a lehetőségeinkhez mérten megfeleljünk. Ehhez örömmel fogadjuk az állampolgárok konstruktív jobbító szándékú javaslatait, észrevételeit is. Célom, hogy a rendőrkapitányság illetékességi területén élő állampolgárok érezzék, én is, kollégáim is azért vagyunk, hogy szavatoljuk a közbiztonságot és az eredményes munkánknak köszönhetően élvezzük az itt élők bizalmát és elismerését.
– Üzen-e valamit lapunkon keresztül a ceglédieknek?
– Azt szeretném kérni a lakosságtól, hogy bízzanak a rendőrségben, legyenek velünk interaktív kapcsolatban, forduljanak bátran hozzánk, segítsék munkánkat információkkal, és ha kell építő jellegű kritikával. Legyünk partnerek! A rendőrség speciális feladattal ugyan, de elválaszthatatlan része a Cegléd és vonzáskörzetében élő társadalomnak. Bízom benne, hogy rövid időn belül a ceglédi lakosság is érezni és értékelni fogja törekvéseink pozitív eredményeit.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....