4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

9 személyi sérüléssel járó baleset történt

2012.12.04-én 22.00 és 23.00 óra közötti időben egy albertirsai lakos nő ablakbetöréssel bement egy családi házba Albertirsán. Megalapozott a gyanú arra, hogy a házban kutatást végzett, majd ezt követően  eltulajdonított egy 65.000.-Ft értékű  festményt, majd a helyszínről távozott. Az elkövetőt a cselekmény helyszínétől néhány háznyira rendőri intézkedés alá vonták. Nevezettel szemben hat különböző vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyik büntetőeljárás, ezért a Ceglédi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. 

A tegnapi veszélyes anyagot szállító jármű balesetével kapcsolatban az alábbiakat tudom elmondani. Tegnap délelőtt a Cegléd, Pesti dűlőben található dinnyéshalmi  vasúti átjáróban történt egy közlekedési baleset, amikor a Cegléd felől Kecskemét irányába közlekedő IC vonat elé feltehetően szabálytalanul, a tilos jelzés ellenére kihajtott egy  izotópos sugárzó anyagot szállító teherautó vezetője, minek következtében ütközés történt. A baleset során a tehergépkocsiból a vezetője és az utasa is kirepült, a mentők a Toldy Ferenc Kórházba szállították őket. A helyszínen megállapították, hogy a sugárzó anyagot tartalmazó kapszula is kirepült a járműből, és részben megsérült. A lakosság kitelepítése megkezdődött. A mozdonyban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés a vonaton nem történt. A Katasztrófavédelem helyszíni vezetője tájékoztatása szerint a helysínen és a vonatszerelvényen nem volt mérhető izotópos gammasugárzás, ezért az IC Nyársapát irányába tovább tudott haladni. A helyszínen 16.20 órakor megismételt kontrollmérés eredménye ismét negatív lett sugárzás tekintetében, ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője a terület zárását feloldotta. Az izotópot tartalmazó részben sérült kapszulát a helyszínről elszállították. 

Közlekedés 

Meglátszik a változékony időjárás , a megváltozott út, és látási viszonyok a közlekedési balesetek helyzetén. Míg a megelőző héten egyetlen egy sem , úgy a múlt héten 9 személyi sérüléssel járó baleset történt. Majdnem mind Abony városához köthető.

Két kerékpárost is elütöttek a múlt héten két különböző útkereszteződésben  Abonyban, mindkét baleset úgy következett be, hogy a személygépkocsi vezetője figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadást megkövetelő jelzőtábla jelzését, és elütötte a kerékpárosokat. Az egyik esetben könnyű, a másik esetben súlyos sérülésekkel szállították a sérülteket a kórházba . 

A csúszós útról sodródott le egy személygépkocsi vezetője szintén Abonyban egy balra ívelő útkanyarulatban , majd egy fának ütközött . A vezető  és öt utasa közül 2-es súlyosan, 1 személy  pedig könnyen sérült. 

Figyeljenek a lefagyott, csúszós utakon,  inkább legyenek túl óvatosak,  kerüljék a kockázatos helyzeteket.  Kérjük a gyalogosokat és a kerékpárosokat is, hogy számítsanak erre, és legyenek figyelmesek, ne hozzák olyan helyzetbe az autósokat, hogy váratlanul fékezniük kelljen. 

Türelmes, megfontolt vezetést kívánunk! 

A kép illusztráció!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....