9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Nem fogok könyörögni Orbán Viktornak

Egy ceglédi szakközépiskolában dolgozó tanár, Fényi Gabriella is nyilatkozik az origo.hu-nak az internetes oldal tegnap megjelent “Nem fogok könyörögni Orbán Viktornak”-című riportjában. A lap a kormány júniusi döntésének az érintettekre gyakorolt hatásáról ír. A kormánydöntés szerint a közalkalmazottaknak nem jár együtt a nyugdíj és a munkabér. A cikkben megkérdezettek szerint semmi baj nem lenne a kormány döntésével, ha a fiatalok előtt nyitnák meg az orvosi, tanári pályákat, csak nincs pályakezdő, aki elvállalná a munkát.
Fényi Gabriella otthagyta a ceglédi szakközépiskolát, ahol némettanárként dolgozott. Tavaly júniusban, 59 évesen és 40 év szolgálati idővel a háta mögött ment korhatár előtti ellátásba. Rajta kívül még hárman döntöttek így az iskolában tanítók közül. Akkortól az iskolában maradó három némettanárra jut az összes óra megtartása, Gabriella helyére ugyanis nem vesznek fel mást. Úgy gondolja, eddig sem vette el egyetlen fiatal tanár munkáját sem, azzal, hogy a nyugdíj mellett az iskolában maradt, nem ezért nem vettek fel senkit, hanem mert nincs jelentkező. “Ha felvennének a helyemre egy fiatalt, más szájízzel hagynám el a pályát. Úgy egyet tudnék érteni a döntéssel, de most úgy érzem, hogy azzal, hogy elmegyek, a többiek nyakán hagyom itt a plusz órákat.”
Szívesen dolgozott volna tovább az iskolában, ha szükség lett volna a munkájára. Már most azon agyal, hogy mit fog magával kezdeni júniustól. Valószínűleg jövő ilyenkor Ausztriában lesz egy ötcsillagos szálloda animátoraként. “A pénz miatt gondolkodom az új munkán. Devizahitelem van, nem jövök ki csak a nyugdíjamból” – mondta a némettanárnő, aki azt sem tartja kizártnak, hogy eladja mindenét, kimegy a Kanári-szigetekre, vesz egy kunyhót, és avokádót termeszt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...