16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kalandra fel!

A Laskafesztivállal egyidőben június 21-én nyit Cegléd legújabb attrakciója, a Ceglédfürdő Kalandpark a Termálfürdő szomszédságában. A sajtó képviselőinek június 19-én mutatták be sajtótájékoztatón az 1,6 hektár területű turistalátványosságot.

A tó partján lévő területen 43 akadályt és 500 méter canopy-t építettek fel a szervezők. Négyféle felnőtt- és gyerekpálya közül lehet választani: a Kalandparkban gyakorló és gyermekpálya, kezdő és profi pálya, valamint a 6 átcsúszásból álló canopy egyaránt megtalálható. A vegyes fákból álló erdőben és a tó felett átvezető canopy (átcsúszó drótkötélpálya) valódi elszántságot igényel, 12 méter magasságból másképp néz ki a világ.

A gyermek pályákra 140 cm alatti sportos kikapcsolódásra vágyó, kalandozókat várnak, a felnőtt pályák pedig a legváltozatosabb kihívások elé állítják az embert. Mindez persze teljes biztonságban, hiszen darukötelek és karabinerek, valamint az alpin-mentésből vizsgázott stáb segíti a kalandozást.

– Egy átlagfizikumú ember a két felnőtt pályát másfél óra alatt tudja teljesíteni, ami komoly szellemi és fizikai próbatétel. – tájékoztatott Veres Rudolf, a három  tulajdonos egyike, aki azt is elmondta, számítanak a kalandvágyó ceglédieken kívül a fürdő, csúszdapark, a szálloda vendégeire, ősztől pedig gyermekcsoportoknak, iskolai osztályoknak teremtenek kedvezményes lehetőséget a látogatásra.

A nyár folyamán minden nap 10 és 18 óra között, pénteken és szombaton fél kilencig nyitva tartó, napijeggyel látogatható komplexum legizgalmasabb, legnagyobb kihívást jelentő részének a vezető a tó feletti átcsúszást és a canopy első 116 méteres átcsúszó részét tartja.

– A park biztonságos működését tartjuk a legfontosabb szempontnak, – tette hozzá Veres Rudolf – ezért eszközeink a legjobb besorolásúak, kiképzett, megbízható munkatársakkal várjuk a kalandra vágyókat.

A sajtómegnyitón készült fotók megtekinthetők itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...