4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Anyanyelv ápolók országos konferenciája

– Mi lesz a program és kik támogatták az egy hetes ceglédi találkozót?

– Országos hírű nyelvészek, média szakemberek, tanárok előadásait hallgathatják meg a tanácskozó körvezetők. Vendégelőadók lesznek: dr.Gerstner Károly egyetemi docens, Juhász Judit az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke, Kerekes Barnabás és Vadász Zsuzsa a Magyar Katolikus Rádió Szóról-szóval című műsorának szerkesztői, dr. Kovács Dániel főiskolai tanár, Matula Ágnes a Duna TV szerkesztője, Wacha Imre ny. főiskolai docens, továbbá dr. Rozsnyai Jenőné és Szőcsné Antal Irén tanárok, a tábor résztvevői közül. Örömünkre, helyi előadók is szerepet kaptak a konferencián, így: dr. Koltói Ádám, Reznák Erzsébet, dr. Surányi Dezső, dr. Szabó Alfréd és Tóth Czifra Júlia.

Délutánonként kiegészítő kulturális program színesíti a tanácskozás résztvevőinek életét. Városnéző sétán ismerkednek Cegléd értékeivel, meghallgatják a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykarának hangversenyét, Sinka István költészetét bemutató előadáson vesznek részt a városi könyvtár olvasókörének közreműködésével. Egyik alkalommal megtekintik Dunai Tamás Szavakat fúvok című műsorát, máskor „Arany-úton” vesznek részt Nagykőrösön. Ellátogatnak városunk Szabadidő Központjába, valamint Ceglédbercelre is.

Ezt a nagyszabású de mindig bensőséges hangulatú “Beszélni nehéz!” tábort a rendező intézményeken kívül támogatják: az Oktatási és Kulturális államtitkárság, a Kazinczy-díj Alapítvány (Péchy Blanka emlékére), az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Nemzeti Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt., Cegléd Város Önkormányzata, a Tourinform Iroda, Cegléd-Zöldházak Fagyizó és Cukrászda, a Hotel Aquarell****Cegléd, és a Ceglédi Panoráma.

Itt lesz az alkalom, Cegléden is meg lehet tanulni jó szót szólani… Kívánjuk, hogy a konferencia minden előadója és résztvevője, közreműködője érezze jól magát! Vigyék jó hírünket a nagyvilágba!

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...