13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Vigyázat besurranó tolvajok!

Mindenki ünnepélyes hangulatban volt június közepén és készült az általános iskolások, búcsúzó diákok ballagására.  A szülők már napok óta készültek az ünnepre, a szomszédok kedveskedtek a gyerekeknek virággal, süteménnyel, ajándékkal. Így volt az egyik Vörösmarty téri szomszédom is, az asszony süteményt sütött a ballagó gyereknek és a virágot is át kellett vinni a szomszédba…

Sajnos, ezt használták ki a besurranó tolvajok ezen a napon, amikor mindenki a másik ünneplésével volt elfoglalva. Míg a szomszéd átvitte az ajándékot, nyitva hagyta a kaput és a két besurranó már az előszobában nézett körül, hogy mit lehet onnan megfújni. Szerencse, hogy a szomszédom ezt észrevette és kiabálva eltávolította a két besurranót.

Mit mondanak ekkor? „A barátnőm rosszul lett és azért jöttünk be, hogy vizet kérjünk.”

A kiabálásra azért összeszaladtak a segítő szomszédok, az egyikük figyelte, hogy merre megy a két besurranó, mi ketten meg gépkocsiba pattantunk és próbáltuk követni őket. Közben felhívtam a rendőrséget és kértem egy járőrkocsit. Köszönet a rendőröknek, tíz percen belül már a helyszínen voltak, rövid fél órán belül pedig a három fiatal rendőr a két asszonyt is megtalálta. Arra is figyelmesek voltak a rendőrök, hogy az asszonyok motozásához egy hölgy rendőr is volt velük, akik június 15-én szolgálatban voltak a rendőrségen, megérdemlik a dicséretet.

Sokat nem lehet az ilyen üggyel kezdeni. Annyit elértünk, hogy most már a két asszony azonosítva lett. A rendőrök mivel nem találtak náluk semmit, csak annyit javasolhattak, hogy magánlaksértés miatt lehet feljelentést tenni, és utána évekig lehet a bíróságra járni.

Azért a környéken megpróbáltunk mindenkit értesíteni, hogy vigyázzanak, de saját érdekünkben az a megoldás, ha odafigyelünk és zárva tartjuk mindig az ajtónkat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....