9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Hol vannak a szép idők!?

Valamikor még voltak Cegléden utcaseprő munkások, akik szakszerűen sepertek: előtte locsolták a járdákat és utána sepertek. Ma is lenne biztosan erre ember, a munkanélküliség miatt. Ma nem így történik a járdák takarítása. A Rákóczi úton, a Szabadság téren megjelenik a gyorskotrógép, jaj annak, aki arra megy, vagy éppen ott hűsöl, pihen, jár-kel. A gyorskotrógép forgószéllel felérő port kavar, amit mi akarva-akaratlanul belélegzünk.
Kedden, július 16-án 9 óra körül az OTP-ből szerettem volna a parkon keresztül menni, de megjelent a szörnyeteg a Szabadság téren és olyan porfelhőt kavart a levegőbe, hogy talán még a Kossuth szobor is elkezdett tüsszenteni, fulladozni a portól.
A park tele volt nézelődő, pihenő, hűsölő emberekkel, de megkezdődött a menekülés. Én is inkább visszamentem az OTP elé és kerülő utat választottam, mivel allergiás vagyok a szennyezett, piszkos porfelhőre. Az egyik kismama is menekülésre fogta, sietősen jött a Kossuth-tól az OTP felé a babakocsijával. A szomszédom is éppen ott volt és megrökönyödve állapítottuk meg a tényállást, a porfelhő átláthatatlansága miatt, ami egészségtelen!
Hol lehet ezt orvosolni? Talán a Jóistennél, adjál Uram esőt utcaseprés előtt?!
Jó ez a gyorskotrógép, csak nagyon egészségtelen ez az eljárás ahogy működik. Ez a fertőző munkavégzés nem az első eset, a pihenő, sétáló, arra járó emberekre nézve – mivel lélegezni kell, de tiszta levegőt.

Név a szerkesztőségben –  A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...