8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Koncert a kastélyban

Dánszentmiklóson nyaranta több zenés estét tartanak, mindegyiket másik egykori kastélyban, kúriában. Pilisen évek óta augusztus első vasárnapján tartják meg az évad egyetlen nyáresti hangversenyét a Beleznay-Nyáry kastély udvarán. Augusztus 4. forró vasárnap volt és este sok-sok helyi és környékbeli látogató töltötte meg a patinás épület parkját, élvezte az enyhe nyárestét és a szétáradó muzsikát.

Évek óta az első fellépő a Pilisi Zenész Egyesület, majd neves előadók zárják az eseményt. Tavaly Dolhai Attila és előadótársai vendégszerepeltek itt. A Pilisi Zenész Egyesület vezetője a ceglédi zeneiskola egykori tanára Solymosi Sebestyén, aki ez alkalommal a karnagyi és klarinétos szerep mellett a konferálást is vállalta. A klasszikus zenei irodalom „slágerei” az ő átiratában hangzottak el, de figyelemreméltó volt a felhangzó latinos szerzeménye is. A zenetanárokból és a zeneiskola növendékeiből néhány éve szerveződött zenekar egyre erősödik, már vidéki szereplések sorát mondhatják maguk mögött.

A műsor második részében Micheller Myrtill és a Swinguistique együttes fellépése a swing, a sanzon, a latin zene, a jazz sokféleségét varázsolta a csillagos ég alá. Myrtill a tíz éves Jazz gimnáziumban sorozat legutóbbi produkciójában Pintér Tibor gitárossal a Voice & Gitar formációjukkal léptek fel, hasonló sikerrel, mint Londonban vagy a zenei élet más elit színpadain. Dr. Lénárd Béla a gimnáziumi jazz esték szervezője legutóbb elmondta, hogy tíz éve, a legelső vendégelőadó is Myrtill volt, és az is kiderült a gitáros Pintér Tiborról, hogy pilisi születésű. Ott fültanúi voltunk Myrtill és Tibor meghívásának a pilisi kastélykoncertre. Ezúttal a brilliáns technikájú Tibor jazzcombója a Swinquistgue adta a zenei kiséretet a bájos énekesnő produkciójához. A kellemes egész estés program a többszöri visszatapsolás ráadásszámai után zárult.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...