9.9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Kenutáborban a Református iskolások

A nyári táborok az iskolai oktatás és nevelés fontos formáit jelentik, a jó előkészítettség, pedig izgalmas és különleges programokat eredményez, vagyis maradandó élményeket nyújt résztvevői számára.

A ceglédi Református iskola 12 fős delegációja június 24-én útra kerekedett, hogy a Tisza-tó különleges vízi világát csónakból fedezze fel. A Tisza-tavi kenutábor élményeiről Licsákné Varga Ilona testnevelő tanár, a tábor szervezője a következőképp számolt be:

– A Pest Megyei Szabadidő Sport Szövetség (PEMESZ) által szervezett sportversenyekre iskolánk mindig örömmel nevez be és nagy létszámmal részesei is vagyunk a sportprogramoknak. Ennek jutalmául már egynapos kenuzásra nyílt lehetősége diákjainknak, amely olyan sikert aratott, hogy kezdeményezésükre a Jezer Vízitúrákhoz csatlakoztunk ezen a nyáron. A víziturákat Jezerniczky Attila, a PEMESZ ügyvezető elnöke szervezi, így bátran kijelenthetem, hogy igazán szakértő kezekben tanulhattuk a kenuzás csínját-bínját. A tábor helyszíne Tiszafüred volt, ahol öt napot töltöttünk, illetve a programok színesítéseként egy poroszlói kirándulásra is ellátogattunk. 

A tábor első napján Rovó András oktató segítségével elsajátítottuk a víziközlekedés szabályait és a kenuzás fortélyait. S büszkén mondhatom, hogy e néhány nap alatt a tábort vezető is legalább annyit tanult, mint a diákok. Mindenki megismerkedett a másik eddig ismeretlen oldalával, új barátságok köttettek. A kenuzás mellett labdarúgás, röplabda, esténként társasjátékok, tábortűz zajlottak. 

A tábor zárásaként barátságos sportversenyekre invitáltuk a szomszédban kempingező iskolásokat, s utolsó napon a saját kenuink között is versenyek folytak. A szervezés mellett Jezerniczky Attila szakácstudományát többször megcsillantotta, így ízletes ételekkel kedveskedett a sportos csapatnak. Óriási élményekkel, s jövő évre vonatkozó komoly tábori tervekkel tértünk haza. 

Református Általános Iskola és Óvoda

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...