3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

VB előtt

Rió rendezi az augusztus 26-án kezdődő judo Világbajnokságot, melyre gőzerővel készülnek az Ungvári testvérek. A cegledisport.hu–nak nyilatkozott Bíró Tamás mesteredző és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judosunk. 
– Tényleg nehezebb az idei VB, mint az ezt megelőzőek? – kérdeztük Bíró Tamástól.
– Igen. Azért, mert a 73 kg a legerősebb súlycsoport és az idén több “nagy” ország is két versenyzőt fog itt indítani. Nem mindegy, hogy Japán, Franciaország, Oroszország, Mongólia, akik számítanak a judoban mind két versenyzővel indul, így 20-22 világklasszis lesz. Már 16 közé sem lesz egyszerű bejutni. Miklós és Attila 28-án áll majd szőnyegre, lesz miért izgulni…
– Közel már a VB. 73 kg-ban indulsz majd. Hogy állsz a súlyoddal? – érdeklődtünk Ungvári Miklóstól.
– Elég jól állok, de még kevés egy kicsit. Ebben a súlycsoportban már tudtam meglepetést okozni, Bukarestben és Miamiban is döntőztem. Ha még nem is százszázalékosan, de ott vagyok a középmezőnyben és hozom az “illik” mérkőzéseket. Sokat erősödtem és fejlődtem az elmúlt időszakban, így reménykedhetünk a nagyágyúk ellen is.
– A súlycsoport váltás előtt mindig fogynod kellett, most pedig fel kell szedni a kilókat a versenyekre. Teljesen más munkát végzel. Hogy viseled ezt?
– Ez egy kellemes része a dolognak, mert nem úgy utazok egy versenyre, hogy nem eszek és nem iszok, hanem még a repülőgépen is megehetem azt az ételt, amit adnak. Az, hogy ihatok folyadékot is, az még egy kicsit fura. Sokkal jobb a közérzetem és erősebbnek is érzem magam.
– Mit vársz magadtól Rioban? Milyen eredménnyel lennél elégedett?
– Ahogy Tamás is nyilatkozta nagyon nehéz lesz, mert sok a jó versenyző  és húsz emberből bárki világbajnok lehet. A nagyhatalmak dupla embereket indítanak. Bizakodó vagyok, akár a döntőig is eljuthatunk, de lehet, hogy már az első mérkőzésen kikapok. Mindenki odateszi magát majd, mert csak egy sanszuk van.
– A testvéred Attila most nincs itt, de talán az ő nevében is mondhatsz egy-két mondatot, hogy ő hogy áll jelenleg.
– Sajnos nagyon sok jót nem mondhatok róla. Azt szokták mondani, hogy a jó judosnak csak a lelke fájhat, ennek ellenére ő most elég sok sebből vérzik, sok sérülése van. A rengeteg munka rajta is kijött. Az elmúlt egy hónapban nagyon keveset voltunk itthon. Moszkvából Szocsiba mentünk, majd Balatonszárszón edzőtáboroztunk, ahonnan Szlovéniába utaztunk és most vagyunk itthon, de készülünk Rióra. Remélem addigra elmúlnak a sérülései és egy igazi régi Karvaly tud ott lenni a világbajnokságon.

pézsé

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...