15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Egy súlyemelő emlékére

Tatán készültek a Los Angelesi  Nyári Olimpiai játékokra. Magyar bajnok, a 143 kg-os magyar csúcsa a szakításban reménykeltő volt, még a pontszerzésre is lettek volna esélyei. Sajnos azonban politikai döntés után a magyar csapat nem utazhatott ki Amerikába, ezzel Romhányi Lászlót is hatalmas csalódás érte. A következő évben már a CVSE versenyzőjeként folytatta a súlyemelést, három ízben is  ezüstérmes volt a felnőtt országos  bajnokságon.  Sikerrel szerepelt a Vasutas Európa bajnokságon és tagja volt a Cegléden megrendezett  magyar – lengyel „B” válogatott  mérkőzésen a hazai csapatnak.

Sikerei pozitívan hatottak a ceglédi súlyemelő sport fejlődésére, országos korosztályos bajnokok és válogatottak nőttek ki a Malomtó széli súlyemelő teremben. Többek között itt kezdte el a pályafutását a felnőtt VB és EB helyezett Tóth Ferenc is. Cegléden került megszervezésre az ország első központi utánpótlás-nevelő kollégiuma, a CVSE, a Bem Szakmunkásképző Intézet és a  Dózsa  György  Középiskolai Kollégium  együttműködése által. 

Romhányi László szorgalmas, tehetséges és sikeres sportolója volt a városnak. Alázattal volt a súlyemelő sport minden elvárásának. Sajnos a sportág körüli negatív események ártó hatása nem kerülte el sem a helyi, sem a nemzeti értékeit és hagyományait.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...