8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Már csak három nap

A Magyar Birkózó szövetség Lőrincz Viktor fotójával ad hírt a közelgő Birkózó-vb-ről, mellyel a közmédia is kiemelten foglalkozik. Az MTVA sajtóirodájának közleménye szerint a napi sportműsorok mellett az M2 minden este 20.45 és 21.45 óra között jelentkezik a Papp László Sportarénából, az M1 pedig késő este napi összefoglalókat ad. A Kossuth Rádióban hétköznap 21.05 és 21.30 óra között, hétvégén pedig 20.35 és 21.00 óra között lesznek hallhatók a közvetítések, tudósítások, riportok. Az esemény rádiós kommentátora Novotny Zoltán lesz.

A magyar versenyzők mindegyike várja, hogy a Papp László Budapest Sportarénában megkezdődjön szeptember 16-án a birkózó-világbajnokság – írja Sport24.hu. A program már ma, a válogatott melegítők és sportruhák átvételével, majd a csapatfotózással kezdődött, s ezt követően a szabadfogásúak és a kötöttfogásúak is nyilvános edzést tartottak. A bemelegítést követően tempós, komoly iramú birkózás volt műsoron, előbb az alsóbb súlycsoportok, majd a felsőbb képviselőinek. 

A most következő világbajnokságra a hét súlycsoportban három ceglédi sportoló kvalifikálta magát, élükön Lőrincz Tamással (1986), aki már az ötödik VB-jén lép szőnyegre. Eddig egy bronzérem (2010) és két ötödik hely volt a pontokat érő helyezése. Egyébként az előző világbajnokság küzdelmeiben, 2011-ben Isztambulban ugyancsak három ceglédi képviselte a magyar színeket, azok akik jelenleg is. Tamáson kívül Kozák István (1990) és Lőrincz Viktor (1990). Innen helyezés nélkül tértek haza versenyzőink. Bízunk abban, hogy ezúttal mindhárman előbbre jutnak a kötöttfogásúak mezőnyében. 

A Papp László Sportarénában szeptember 21-én lép szőnyegre Kozák István és Lőrincz Viktor, a rá következő napon pedig Lőrincz Tamás. A magyar birkózó sport, benne a ceglédi sportbarátok „titkos” esélyese Lőrincz Tamás, aki a világ élvonalába tartozik évek óta, olimpiai ezüstérmes! Bízunk abban, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon felteszi a koronát pályafutására. Szurkoljunk nekik!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...