1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Szemétlerakó az ablak alatt

Tisztelt Lapigazgató! A téma amiről írni szeretnék nem ismeretlen Önöknek sem. A zöldhulladék elszállításának leállítása nem csak nekem okoz gondot. Ez téma a város rendre, tisztaságra törekvő lakosainak is. 

Eddig is sokan eldobták a papírzsebkendő, flakon, csikk szemetüket, ahol épp feleslegessé vált számukra. Azonban sokat javított a város képén a nyírt bokrok, a lekaszált, zsákokba gyűjtött fű látványa. A szép környezetre vágyó emberek – remélem mi vagyunk többen – örültünk a kulturált elszállításnak. Miután ez megszűnt lépten-nyomon elhajított fűvel, gallyal tele zsákokat látunk a legkülönbözőbb helyeken. 

Én a Víz utcában lakom és második alkalommal hoz valaki szeméttel teli zsákot az ablakom alá. Valószínű szemétlerakónak tekinti és ezt szándékában van hetenként ismételni. Kiírtam a zsákra: “Ezt egy szemét alak tette az ablakom alá!” Tudom, hogy ez nem kulturált megfogalmazás, de hogyan lehet védekezni az ilyen elvadult emberekkel szemben?

A rádióban hallottam – sajnos a város nevét nem jegyeztem meg, – hogy milyen gördülékenyen megy a zöldhulladék szállítás. Még térítés nélkül is megéri a városnak, ha nem is anyagilag, de tisztább lesz a környezete. Abban a reményben írtam ezt a cikket,  hogy talán elolvassa valaki, aki gondolkodott már a megoldáson és szeretne a “Tiszta, szép Ceglédért”, az élhető városért tenni valamit.

A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...