5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nem lesz egységes baloldal?

A Demokratikus Koalíció tartott kitelepülést a piac hátsó bejáratánál, a Takarékszövetkezet előtt szeptember 13-án. A ceglédi csoport vendégével Vadai Ágnessel, a párt elnökségi tagjával ismertette a párt programját és toborzott tagokat, támogatókat. Dr. Czinege Imre, a párt “helyi hangja” lapunk képviselőjének elmondta, székház híján így keresik a lehetőséget a szimpatizánsokkal való találkozásra.
– Nem is eredménytelenül, hat új tagunk és számtalan támogatónk lett a mai napon. – mondta el Czinege Imre, majd hozzátette: céljuk a jelenlegi 30 körüli létszámot, év végére a “ceglédi MSZP taglétszámáig” tornászni.
A kérdésre, mi a véleménye az MSZP és az Együtt 2014. összefogásáról a mindebből kiszorult DK képviselőjeként, a következő választ adta: – A DK határozottan képviselte azt az álláspontot, hogy egy miniszterelnök, egy közös lista legyen az ellenzéki oldalon. Miután a két nagyobb ellenzéki párt megegyezett, ez olyan helyzetet teremett, amiben a szocialista párt nem tudott vagy nem akart kisebb pártokkal szövetségre lépni. Nem elvárható – hogy a pártelnök szavait idézzem – “harakirit” kövessen el a párt. Az a véleményem, hogy most mindenkinek kell venni egy nagy levegőt és elkezdeni dolgozni. Ne csapjuk be az ajtót egymás előtt, mert jövő tavaszig még sok víz lefolyik a Dunán! A DK mindig is azt gondolta, hogy közösen kell kormányváltást csinálni, amihez mindenkinek össze kell fogni.
A hírre miszerint az ellenzéki összefogás megállapodása szerint az Együtt 2014. indít országgyűlési képviselő jelöltet a körzetben Czinege Imre így reagált:
– Úgy vélem az, hogy az MSZP és az Együtt az abonyi polgármester, Romhányiné Balogh Editet jelölte az ő felelősségük. Megjegyzem Romhányiné az elmúlt években többször hangsúlyozta az együttes támogatás szükségességét. Hogy a DK indít-e jelöltet a körzetben erre még nem tudok válaszolni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...