13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Tovább csökken a rezsi

Már az idei fűtésszezonban is érzékelni fogja a lakosság a húsz százalékos rezsidíj csökkenést – mondta Cegléden Balla Mihály, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Országosan 2,2 millió, a Dél-Pest megyei körzetben pedig mintegy húszezer aláírás gyűlt össze a rezsicsökkentés védelmében. 

Éves szinten akár százezer forintot, vagyis majdnem egy havi jövedelmet is megspórolhatnak a családok a rezsicsökkentés következtében – mondta Balla Mihály szerdán, az egyébként ünnepi lázban égő, Kossuth-napokra készülő Cegléden. A Fidesz frakcióvezető helyettese azért látogatott a Dél-Pest megyei térség legnépesebb városába, hogy tájékoztassa a fejleményekről azokat, akik a kormány és a Fidesz-KDNP pártszövetség aláírásgyűjtő akcióját segítették, illetve hogy még inkább népszerűsítse a kezdeményezést. 

Balla Mihály elmondta: az elmúlt hónapokban Magyarországnak meg kellett vívni a küzdelmeit a multinacionális cégekkel, energiaszolgáltatókkal, hogy a lakhatás lakosságra nehezedő terhein könnyíteni tudjanak. 

A rezsiköltségek csökkentése több lépcsőben valósul meg, az áram és vezetékes gáz fogyasztói árának tíz százalékos mérséklését újabb 11,1 százalékos vágás követi, ezúttal azonban már a víz, PB gáz, a szemétszállítás, és a kéményseprés is olcsóbb lesz. Ez összességében húsz százalékos rezsidíj-csökkenést eredményez majd, ami már az idei fűtési szezon beálltával érezteti a hatását a családoknál. 

A díjcsökkentésnél azokra is gondolnak, akik főképp fával vagy szénnel fűtenek: egy kormányzati munkacsoport azon dolgozik, hogy ezeket az energiahordozókat is olcsóbbá tegyék ugyanennyivel – mondta el a fórum előtti sajtótájékoztatón, újságíróknak Balla Mihály. 2011-ben még együtt emlegették hazánkat Görögországgal, ma azonban Magyarország jobban teljesít, ezért lehetőség nyílik a lakosság terheinek csökkentésére – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: az előző kormány idején a gáz ára a háromszorosára, az áramé pedig a duplájára emelkedett. 

A rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtést az országban 2,2 millióan, a Ceglédet, Nagykőröst, Abonyt, és több községet is magában foglaló Dél-Pest megyei választókörzetben pedig mintegy húszezren támogatták.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...