16.1 C
Cegléd
2024. március 27. szerda
spot_img

Figyelmetlenség, elsőbbség meg nem adása

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Alex 23 éves és H. Tibor 25 éves újszilvási lakosok ellen. A gyanúsítottak 2013. szeptember 17-én az esti órákban egy újszilvási üzlet bejárati ajtaját felhajlították, majd az egyik elkövető az üzletbe bement és édességet, valamint készpénzt tulajdonított el. Ez idő alatt társa az üzlet előtt figyelt. A gyanúsítottakat a helyi körzeti megbízott a mezőőrök segítségével elfogta és a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállította, ahol mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. G. Alex és H. Tibor ellen folytatott büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság gyorsított eljárással fejezte be az elmúlt napokban.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Andor 34 éves ceglédi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. szeptember 22-én betért egy ceglédi szórakozóhelyre, ahol volt élettársával összeveszett, majd dulakodni kezdtek. A bántalmazás következtében a nőnek orvosi ellátást igénylő sérülése keletkezett. A férfit a rendőrök elfogták, előállították, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A Ceglédi Rendőrkapitányság kezdeményezte a 34 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozását. 

Büntetőeljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányságon könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Benő 47 éves csemői lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. szeptemberében és az ezt megelőző időszakban éveken át, tartósan, heti rendszerességgel, több alkalommal bántalmazta édesapját a közös otthonukban. Az általa elkövetett bűncselekmény a 2013. július 1-jén hatályba lépett új büntetőtörvénykönyv alapján bűntettként minősül, így a nyomozók ennek megfelelően 2013. szeptember 23-án gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A Ceglédi Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának indítványozását. 

Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. szeptember 16. és szeptember 22. közötti időszakban 9 közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedni a rendőröknek, melyből 6 esetben anyagi kár keletkezett, 2 balesetben súlyos, 1 esetben, pedig könnyebb sérülést szenvedtek a balesetben érintett személyek. A sérüléssel járó közlekedési balesetek Cegléd városában, Jászkarajenő területén, illetve Kőröstetétlenhez tartozó Kocséri úton történtek és többségében figyelmetlenség, illetve az elsőbbség meg nem adása miatt következtek be. 

Az említett időszakban fokozott ellenőrzést rendelt el a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője az illetékességi területen, amely eredményesen zajlott le. Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök közel 100 személlyel szemben szabtak ki helyszíni- és közigazgatási bírságot, illetve több esetben tettek szabálysértési, valamint büntetőfeljelentést.Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....