12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Szüreti Mulatság Nyársapáton

Szerteágazó programokkal vártuk a mulatságra kilátogatókat. A gyerekeket játékpark, póni lovaglás, különböző kézműves foglalkozások, lufi hajtogatás, tűzoltó és rendőrautó bemutató várta. Bajor Sarolta népművésszel babákat készíthettek.

Lehetett szőlőt préselni és mustot kóstolni. A Szarka-kúria múzeumi termei és a Duó-Galéria kiállítása is várta az érdeklődő látogatókat.

Színpadunkon egészen hajnali 2 óráig különböző műsorok váltották egymást. Kora délután népzenei műsor szórakoztatta a közönséget a Nyársapáti Népdalkör, az Inárcsi Férfi Népdalkör és Citeraegyüttes, valamint a Besnyői Népdalkör és a Szironta Csengettyű és Citeraegyüttes közreműködésével. Polgármester úr 16 órakor köszöntötte vendégeinket és ekkor került sor az 1. osztályosok fogadalomtételére. Az elsősök nagyon aranyos kis műsorral köszönték meg az önkormányzat gyerekenkénti10.000.- Ft-os ajándékát. A nyársapáti óvodások néptánccal köszöntötték az elsősöket. Helyi amatőr csoportjaink is bemutatták tudásukat. A Nyugdíjas Tánckar, a Felnőtt Tánckar, Strabán Anna Nusika és a Cool Style 90’ fellépése hatalmas sikert aratott. Talán a legnagyobb érdeklődést a magyar pásztorkutya bemutató aratta. A gyerekek és mi felnőttek is ámulva néztük a nagyon szép, ügyes, engedelmes kutyusok produkcióját. Ember és kutya együtt, harmóniában dolgoztak. 18 órakor Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Elnöke köszöntötte Nyársapát polgárait, a Szüreti Mulatság résztvevőit. Ezt követően sztárfellépőket köszönthettünk. Vendégünk volt Balássy Betty és Varga Feri, illetve Komonyi Zsuzsi, akit kétszer is visszahívott a közönség, mivel olyan nagy sikerű műsorral kedveskedett. Késő este hihetetlenül látványos tűzzsonglőr show-t láthattunk a Hestia Tűz- és Fényzsonglőr Csoport előadásában. A szombati nap programja táncmulatsággal zárult, melyhez a zenét élőben Bakos Róbert és zenésztársai szolgáltatták. A hideg ellenére nagyon sokan szórakoztak, táncoltak, mulattak hajnalig.

Vasárnap este folytatódott a műsor a kúria parkjában. 

Magyar zenével, családias, magyaros vendéglátással vártuk Nyársapát lakosságát. Kis Miklós polgármester úr köszöntötte a késői órán is lelkes, kicsit fázós közönséget az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek program keretében. Országosan összehangolt időben, nagyon sok településsel együtt 21 óra 30 perckor gyújtottuk meg a Szent Mihály napi máglyát, ami az összetartozást is jelképezve nem csak testünket, hanem lelkünket is melengette.

Meglepetésként Bimbó Istvánnak köszönhetően tűzijáték is volt, amit nagy tapssal jutalmazott a lelkes kis csapat. Amíg teljesen leégett a tűz, együtt maradtunk, beszélgettünk, vagy csak elmélkedtünk a tűz melegénél. 

Mindenképpen meg kell köszönnöm azoknak a munkáját, segítségét, közreműködését, támogatását, akik nagyon sokat tettek a kétnapos rendezvény szervezéséért, sikeres lebonyolításáért.  Olyan sokan vannak, hogy nem is tudnám hiánytalanul felsorolni a neveket. Természetesen köszönjük Kis Miklós polgármester úr birka és sertés felajánlását, támogatását, az önkormányzat, és az önkormányzati hivatal, valamint az intézmények dolgozóinak, a közmunkásoknak, a civil szervezetek tagjainak, a sütő, főző asszonyoknak, a fellépőknek, tűzoltóknak, rendőröknek, polgárőröknek és mindenkinek, aki tett azért, hogy a Szüreti Mulatság vendégei nagyon jól érezzék magukat. Az óvoda és az óvodások nevében is megköszönjük Bimbó Pálnak és családjának a felajánlott hízott sertést. 

Még egyszer köszönjük mindenkinek!

Fotók az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...