6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Ceglédi néptáncosok és zenészek Székelyföld szívében

Ezután ismét a táncosok következtek, szatmári verbunkot, lassú és friss csárdást adtak elő. A sikeres fellépések, szoros programrend mellett azért maradt idő barátozásra is, az előző évben megismert észak-mezőségi Almavirág néptánc csoporttól a harmadik nap végén már nehezebb volt az elválás. Ők áprilisban jártak városunkban és most visszavárják a ceglédi táncosokat. A Vackor felkészítő tanára Csipkó Magdolna énektanárnő,a ceglédi ifjú táncosokat Tóth Péter Lászlóné Zsuzsa néni nevelgeti.

Cegléd város önkormányzata az utazást szponzorálta, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola pedig a tánchoz illő ruhákról, csizmákról gondoskodott. Ezúton is szeretné a csoport megköszönni az önzetlen segítséget.

Megállásra ezután sem gondolnak, helyi megkeresések, környékbeli fellépések várnak rájuk, folyamatosan tanulnak újabb koreográfiákat, táncokat. Reméljük, támogatókra is fognak találni, hogy a táncokhoz a külső megjelenés is méltó legyen. Megérdemlik ezek az értékes fiatalok, akikben tovább él a hagyománytisztelet, hazaszeretet, barátság, önzetlenség. Sok sikert kívánunk nekik!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...