8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Összefogás a Sportmúzeumért

Az egyre gyarapodó, bővülő Gubody utcai intézmény jelentős állomásához érkezett a közelmúltban. A három kiállító terem közül ezúttal a 2. számú helyiséget, egy minden igényt kielégítő, színvonalas bemutató teremmé varázsolták. 

A látványos és érdekes sporttörténeti értékeket őrző termet Magyar László gyűjteményvezető mutatta be a sajtó képviselőinek. Elmondása szerint a három millió forintot meghaladó értékű projekt társadalmi összefogással valósult meg, amit a tulajdonos Városi Önkormányzat tetőszerkezeti felújítása alapozott meg ez év tavaszán.

A 15 modern kiállítási vitrin adományként került a lelkes szervezők birtokába, ezt követte az épületrész teljes felújítása. A munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagokat vállalkozók biztosították, míg a felhasználásukat szakavatott mesteremberek tették fogadókésszé. 

A munkálatokban résztvevőknek ezen a rendezvényen mondott köszönetet és látta őket vendégül a múzeum vezetősége.  A három évvel korábban kialakított 1. számú terem Szondy István olimpiai- és világbajnok öttusázó nevét vette fel, ennek a mostani „gyöngyszemnek” a névadója Zsengellér Gyula lesz. Ő Cegléd szülötte, világbajnoki ezüstérmes, Európa-válogatott labdarugó volt, a XX. század első felének legendás hírű csatára.

A sport hagyományőrző- és ápoló erejét kézben tartó kollektíva méltán büszke sikereire, hiszen a fentiek által is minősített tevékenysége elsők közé emelte őket az országban.

Több fotó az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...