12 C
Cegléd
2024. március 30. szombat
spot_img

Elkezdődhet a csatorna-beruházás harmadik üteme

A lakossági igények felmérése után felülvizsgálják a város közlekedési rendjét, különös tekintettel az utcák egyirányúsítására – döntött a testület. 

445 ezer forintot szavaztak meg a képviselők a Közgazdasági iskola tornaterme padlójának a felújítására, a költségek másik felét az intézmény előteremti. A Pesti úti óvoda kazánjának felújítására illetve cseréjére pedig 550 ezer forintot biztosítanak. 

A testület elé került a Budai úti fürdő mérlegbeszámolója, amely a főszezon végén fennálló helyzetet mutatja. Ebből kiderül, hogy bár jelenleg másfél millió forint nyeresége van a szabadidőközpontnak, de ez a kevesebb vendéggel járó őszi-téli szezonban el fog apadni, illetve veszteségbe fordul, ugyanakkor az is látható, hogy a sikeres átalakításoknak és a beruházásoknak köszönhetően az eddigieknél 30 százalékkal kisebb veszteség várható. 

Új szervezeti egység jön létre az önkormányzati hivatalban, a Szervezési iroda. Az utóbbi időben sok plusz feladat került az önkormányzathoz a kistérségtől, a kőröstetétleni hivatal befogadása, és a járási átalakulás miatt. A létszámbővítés nem jelentett megoldást a többletmunkák ellátására, ezért a jelenleg működő három szervezeti egység mellé kiválással létrejön egy negyedik. Ez idén 1 fő létszámbővítéssel jár (irodavezető), valamint januártól újabb 6 fő közterületi-felügyelő és 1 fő védelmi ügyintézői létszámbővítésre lehet számítani.

36 millió forintot nyert az önkormányzat a júniusban benyújtott szervezetfejlesztési pályázaton – derült ki a testületi ülésen. 

A balatonszárszói tábort továbbra is az IRMÁK Kft. hasznosítja, más jelentkező ugyanis nem volt. Emellett arról is döntöttek, hogy a tíz tulajdonos önkormányzat kivásárolja Tápiószőlős önkormányzatának üzletrészét a balatonszárszói táborból, Ceglédre ebből mintegy 2,3 millió forint költség jut. Erre azért van szükség, mert a tápiószőlősi önkormányzat tartozásának fejében végrehajtás van folyamatban az ingatlan tulajdonrészére, melynek magánkézbe kerülését szeretnének elkerülni. 

A járdák, utak és kerékpárutakkal kapcsolatban kérdezett Kis Attila független képviselő. Földi László elmondta, a város nem tett le a kerékpárutak megépítéséről – ezekre a Kőrösi és a Mizsei úton lenne különösen nagy szükség. Amint lehetőség mutatkozik rá, ezek meg fognak épülni – mondta a polgármester. 

A képviselők zár ülésen tárgyaltak az Ökovíz Kft. jövőjéről, illetve megyei és városi kitüntetések díjazottjaira tettek javaslatot.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....