4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Megjelent Tom White harmadik lemeze

Harmadik “Somethings wrong with my radio” című audio lemeze jelent meg a napokban a népszerű ceglédi rockabilly bandának a Tom White és barátai formációnak. 2004 és 2006 után az idei évet találták időszerűnek a kecskeméti Origo stúdióba vonulni,  ahol augusztusban játszották fel a 13 szerzeményt.

– A koncepció az volt, hogy néhány saját dal mellett olyan örökzöld világslágereket csomagoljunk rockabilly köntösbe, amire legkevésbé számít a hallgató – avatott be a részletekbe Fehér Tamás. – Michael Jackson Black or White-ja vagy a Dire Straits Walk of Life-ja, azaz a 80-90-es évek legnagyobb slágerei az 50-es évek lázadó stílusával keverve adták meg a lemez alapját. Természetesen került a lemezre a nagy legendák dalaiból is, de ezek is totális átalakításon, ráncfelvarráson és újragondoláson estek át, a klasszikus Tom White recept szerint, mely a következő: Végy egy veszettül csattogó nagybőgőt, tégy mellé egy ördögien lüktető dobot, helyezz a tetejére egy dögös, izgalmas húzós gitárt, majd mindezt öntsük le egy nagy adag bluesos rekedten repesztő harmonikával és énekkel. Ebben az elegyben gyakorlatilag minden jó dal új értelmet kap.

A zenekar a következő hónapokban kedvenc klubjaiban ad lemezbemutató koncerteket. Budapest, Paks, Tamási, Budaörs kezdi a sort, de természetesen szülővárosukban Cegléden is promotálják az új lemezt. November végén indul a tíz állomásos a romániai turné, ami nem csak Székelyföld városait érinti. Jövő év első felében pedig Olaszország Tom White és barátai úticélja egy olasz zenekar vendégeként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...