6.7 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Megvédi a kormány a rezsicsökkentést

A Fidesz elkötelezett amellett, hogy megvédje Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát. A jövőben sem fogunk engedni semmilyen külső és belső nyomásnak, amely megpróbál bennünket ettől eltántorítani. A leghatározottabban visszautasítjuk az EU nyomásgyakorlását. Ezt a nyomásgyakorlást a profitjukat féltő közműszolgáltató cégek érdekében tett lépésnek tekintjük. Különösen sérelmesnek tartjuk mindezt, amikor az Európai Bizottság maga is megállapította, hogy a vásárlóerőhöz viszonyítva a közszolgáltatások ára Magyarországon, a rezsicsökkentés előtt – az EU más tagállamaihoz képest – a legdrágábbak közé tartozott.

Elvárjuk az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, és tartsa tiszteletben a 2,5 millió magyar állampolgár aláírásával megerősített döntést. Magyarországot a többi tagállammal azonos jogok illetik meg és azonos kötelezettségek terhelik. Márpedig az uniós közösségi jog semmilyen formában nem tiltja a közszolgáltatások árával kapcsolatos hatósági ármegállapítást, mely az Európai Unió 28 tagállamából 18-ban többféle formában is jelen van.

Azt kértük a kormánytól, hogy ne engedjen az európai uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait, és következetesen folytassa a rezsicsökkentés politikáját! A rezsicsökkentés mindaddig veszélyben van, amíg a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal a multik markában vannak. Ezért ha ennél is több kell a rezsicsökkentés megvédéséhez, akkor meg fogjuk tenni. El fogjuk fogadni a 2014-es költségvetést, amely védi a rezsicsökkentést és számol vele. El fogjuk fogadni azt a nonprofit közműszolgáltatókról szóló törvényt, amely megtiltja, hogy szolgáltatók extraprofitot számítsanak fel a szolgáltatásaikért a családok kárára. Ha ez mind nem elég, akkor az Alaptörvénybe is bele fogjuk írni a rezsicsökkentés védelmét.

Pest megye 12. választókerület Fidesz alapszervezete

(Fotók: Földi László a rezsicsökkentéshez kapcsolódó kampányrendezvényeken)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...