11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Új helyszínen a temetkezés

– Cegléden most már leginkább az olcsóbb, helykímélő temetkezési formát a hamvasztást veszik igénybe, – számolt be a temetkezési szokások változásáról a cégvezető, – de a kisebb településeken még mindig közel 80%-os arányban a koporsós temetkezési forma jellemző. Érdekes, hogy egy időben sokan hazavitték az urnát hamvasztás után, most viszont kérik a temetőben történő temetést. Sajnos, egyre több alkalommal történik a búcsúztatás a sírnál, mivel az egyházi tulajdonban lévő temetők ravatalozó épülete nem felel meg a célnak és ráadásul elég sokat is kell fizetni a bérlésért. Egyedül az önkormányzat tulajdonában lévő Újvárosi Köztemető ravatalozója felel meg a kívánalomnak.

Ezért cégünk egy újítással – a sírnál ravatalozó sátor használatával – megpróbál méltó feltételeket biztosítani a búcsúztatásnak. Egyébként az is érdekes változás, hogy a 90-es évek elején 98%-os volt az egyházi búcsúztatások aránya, mára ez – nem tudni miért, – de nagyon visszaesett – körülbelül felére, pedig ez a búcsúztatási forma tudomásunk szerint olcsóbb.

A temetések drága voltára és a szolgáltatási árakra térve a cégvezető elmondta: – Azzal, hogy Cegléden és környékén 6 temetkezési cég működik – a versenyhelyzet miatt – az országos árakhoz képest lényegesebben olcsóbbá váltak a szolgáltatási árak. Áraink a területen elfogadottak, az önkormányzati köztemetéseket is sok területen mi végezzük. Ehhez fontos hozzátenni, hogy a temetkezési költségek felét, nem a konkrét temetés, hanem a járulékos költségek adják. Ilyenek a kórházi hűtés díja, az egyházi temetés költsége, a sírhely megváltása, a koszorúk, virágok, vagy a halotti tor költsége.

Egyre sűrűbben előforduló gyakorlat, hogy a hozzátartozók fáradtságot nem kímélve körbejárják a szolgáltatókat és árajánlatot kérnek, mérlegelve az ár-érték arányt. Aki hozzánk jön, általában 10 érdeklődőből 9 visszatér és nálunk rendeli meg a szolgáltatást.

A jelenlegi törvény nem teszi lehetővé az árak reklámozását, de az ismerősök egymásnak elmondják, vagy hozzátartozójuk temetésén találkoznak cégünk szolgáltatásaival és már úgy keresnek fel bennünket, hogy egy-egy konkrét személy temetéséhez hasonló kellékeket és szolgáltatást igényelnek. Cégünknek mindenképp pozitív visszajelzés az, hogy működésünk 5 éve alatt senki nem jött vissza hozzánk reklamációval és korábbi ügyfeleink ajánlják a Tankó-Walter és társa szolgáltatásait rokonaiknak, ismerőseiknek. (x)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...