8.9 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Konzultáció a gyerekekért

 

Az eseményen az október elsejével a bűnügyi osztályt vezető Ámán András is felszólalt és megosztotta tapasztalatait az általános iskolásokat érintő bűncselekmények terén. Az iskolai bántalmazáson és a lopásokon túl hangsúlyozta a közösségi oldalak veszélyeit, a kábítószer rohamos terjedését és a családban áldozattá vált fiatalok helyzetét is. 

A nyugdíjazása után szeptember elsejétől ismét a rendőrség munkáját segítő Bánhidi László rendőr őrnagy, bűnmegelőzési tanácsadó is jelen volt a konzultáción. Az országos iskolai bűnmegelőzési program célja, hogy a kijelölt iskolákban dolgozó tanácsadók, a diákokkal és pedagógusokkal napi szintű bizalmai kapcsolatot alakítsanak ki. Ha bárminemű rendőrségi jellegű probléma merül fel, – illetve bűncselekménnyel összeköthető – akkor a tanácsadótól lehet kérni tanácsokat és ő visszacsatolja, ha kell az információkat a rendőrség részére is. 

A programnak köszönhetően az őrnagy jelenleg három középiskolában, a Bem, az Unghváry és a Török János iskolában tart előadásokat városunkban. – hangzott el a konzultáción – ahol 78 osztály 2000 tanulója érhető el. A program visszajelzései pozitívak mind a diákok, mind a tanárok részéről. Az előadások témája főként az iskolai erőszakot és a drogprevenciót öleli fel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...