3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Orbán a ceglédi uszodáról

Ha mindenki teszi a dolgát, akkor a magyar élsport és a magyarok általános sportolási szokásai közti szakadék el fog tűnni – mondta el Orbán Viktor Szolnokon az új vízilabda-aréna átadásán. A kormányfő beszédében megemlítette a ceglédi uszodafejlesztést is. Mint mondta, a világból a válság hírei jönnek, és miközben ez a krízis valóban kínozza a kontinensünket, Magyarországon újabb és újabb létesítményeket adnak át. Ilyenkor mindig előkerül az a kérdés, hogy helyes-e sportra, tudományra költeni, hozzátéve, úgy gondolták, hogy válság idején kell igazán felszívni magunkat. A szolnoki vízilabda-aréna után fél éven belül átadják a ceglédi és a szentesi uszodát is az uszodaépítési program keretében. Mindez azért is jelentős, mert 2021-ben mi rendezzük a vizes világbajnokságot – mondta a kormányfő. Orbán ismertette azt is: döntés van arról is, hogy hazánk minden egyes járásában lesz uszoda. A kormányfő szerint ha feltesszük a kérdést, hogy mindez miért sikerült, akkor a válasz az, hogy sikerült megtalálni a módját. Négy szereplőt kellett összevonni: a sportolókat-edzőket, az üzleti világot, a helyi vezetőket, és mindehhez kellett a kormányzat is, amely a sportot stratégiai ágazatnak nyilvánította.
A kormányfő szólt arról is, hogy van egy fájó ellentmondás Magyarországon: Olimpiai érmeink száma szerint messze előrébb vagyunk, mint ami az ország méretéből, lakóinak számából és gazdasági erejéből következne, eközben a negyedik legkevesebbet sportoló ország vagyunk az Európai Unióban. Orbán leszögezte, meg kell teremteni a tömegsport lehetőségét, szükség van a mindennapos testnevelésre, a tanuszodákra. Eredmény, hogy 2010 óta az igazolt magyar versenyzők 234 ezres száma 302 ezerre nőtt, ez 30 százalékos növekedés. A miniszterelnök úgy véli: ha mindenki teszi a dolgát, akkor a magyar élsport és az magyarok általános sportolási szokásai közti szakadék el fog tűnni.

Dr. Kemény Dénes az ünnepségen arról beszélt: óriási segítség a magyar vízlabdázásnak az uszodaépítési program, és az eredményeként létrejövő szolnoki vízilabda aréna. Mint mondta, nemsokára a ceglédi és a szentesi uszodát is átadják, és a következő időszakra további hét uszodaépítéshez adták meg az engedélyt.

Az eseményről bővebben a Magyar Nemzet híroldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...