10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

GigaSztárok a színpadon

Fel voltam én készülve – az eddigiek alapján – mindenre: jóra, rosszra, hidegre, melegre, sok nézőre, kevésre… de erre mégsem. A színpadról olyan kiváló hangok áradtak a nézőtérre, hogy többször úgy éreztem, nem egy amatőröknek rendezett énekversenyen vagyok, hanem egy koncert kellős közepére pottyantam, amin egymást váltják a profi/félprofi előadók. 

Minden kétkedésem szertefoszlott, ami odafelé útközben merült fel bennem barátnőm duzzogó arcát látva, aki ugye az erőszakosságom áldozataként ült mellettem. Kicsit – bevallom – már el is feledkeztem róla, amikor félve rápislogva azon kaptam, hogy önfeledten üti a lábával a ritmust, tapsol és fülig érő szájjal mosolyog… Na, ennyit az előzetes  elvárásokról… A zene ismételten győzött…

Az eredményhirdetést kivárni már nem volt erőnk, hiszen az összes nevezőt – rajtunk és néhány elszánt szülőn kívül – csak a zsűri volt képes végighallgatni, de hazaérve, türelmetlenül lestük, hogy felkerüljön a netre a döntőbe jutók névsora. Barátnőmmel – aki addigra teljesen feladta aznapi „hivatástudatát” – tévécsatornákat váltogatva vártuk az eredményt, ami 10 óra tájban meg is jelent. Gondoltam, most következik néhány epés megjegyzés, – ismerve barátnőm éles nyelvét, de csak egy elégedett bólintást láttam és egy mondat hangzott el: „profi volt a zsűri!”

Meglepetésemben majdnem a torkomon akadt a jóféle borocska, amit a várakozás izgalmában bontottunk fel, és félve kérdeztem meg:

– Eljössz velem a döntőre is? – majd a versenyen hallott információkat rázúdítva agitálásba kezdtem. – Ott már duetteket is énekelnek, igazi show-műsor lesz, a verseny után koncertek… Igazi egésznapos zenei happening…

– Milyen koncertek?

– Először a Ciprusról hazatért fiaink, az AB duó lép színpadra, majd Kontor Tamás koncert, de  – akasztják a hóhért – a zsűri többi tagjától kezdve a győzteseken át a műsorvezetőig mindenki énekelni fog… Hát nem vagy rá kíváncsi?

– Mikor lesz?

– December 7-én 10-kor kezdődik és tart, amíg a hangulat adja… A belépés ingyenes – teszem hozzá gyorsan, hátha lendít a dolgon.

Csend… Gondolkodó arckifejezés (mint ama nevezetes Micimackónál)…  Még mindig csend (olyan feszültségnövelő)…  majd egy bólintás:

– Elmegyünk.

Egy megkönnyebbült sóhaj (ez én voltam), végül egy „kocc”:

– Egészségedre!

Több fotó az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…


A zsűri – tekintettel a résztvevők nagy létszámára és a magas színvonalra – megduplázta a döntőbe kerülők számát. (És még így is csodálatos hangok maradtak ki 🙁  De hát… nem juthat tovább mindenki!)

Döntősők

1. Tusori Katalin

2. Olasz Csaba

3. Fehér Sándor

4. Jónás Anna

5. Molnár Detti

6. Béni Dotti

7. Ossó Balázs

8. Szalay Ágnes

9. Boros Fanni

10. Szitai Szabina Antonella

11. Pintér Boróka

12. Vass Ildikó

13. Virág Liliána

14. Seres Adél

15. Réka Kovács

16 Castagno Claudia

17.Sági Panna

18. Berki Lilla

19. Németh Ibolya

20. Gábor Márkó

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...