16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Informatikai fejlesztések a Gimiben

A modern gépek mellé a megfelelő óraszám is biztosított, hiszen a kerettantervek által meghatározottakat a nevelőtestület ─ a szabadon tervezhető órakeret terhére ─ kiegészítette a négy évfolyamos képzés 9. és 10. osztályaiban, a nyolc évfolyamos képzés 6., 9. és 10. osztályaiban, az öt évfolyamos képzés 9. NY, 9. és 10. osztályaiban. Természetesen ezeknél a csoportbontásokat is biztosítottuk. A kollégák ezeken az órákon fel tudják készíteni a diákokat arra, hogy az ECDL-vizsga különböző moduljait is megszerezzék. Akinek van kedve a komolyabb ismeretek elsajátításához (pl. programozás, web-programozás, JAVA Script, CSS 3, HTML 5), jelentkezhet később a fakultációs csoportokba vagy a szakkörbe, ahol megalapozhatja az informatikus, mérnök-informatikus irányultságú továbbtanulását.

A „vas” mellé szakértelem is párosul: informatikatanáraink nemcsak közép, hanem az emelt szintű érettségire, az OKTV-re is egyre nagyobb számban készítik fel diákjaikat, de a sikeres ceglédi ECDL-vizsgázók nagy része is gimnazista.

A 2012/13-as tanév eredményei azt bizonyítják, hogy a gimnázium egész közössége ─ tanárok, diákok, szülők együtt ─ jó munkát végeztek, hiszen a továbbtanulási eredményünk 94%-os lett (a 124 jelentkezettből 117-et felvettek!) ─ s közülük egyre többen lesznek műszaki, informatikai szakemberek, hogy tovább ne csak felhasználói legyenek az új forradalomnak, hanem alakítói, szervezői is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....