13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Segítségük a bizalmon alapszik

– Kik fordulnak segítségért önökhöz?

– Elsősorban azoknak a kisgyermekes családoknak jelent sokat a segítségünk, akik nem számíthatnak senkire, akik ilyenkor kicsit elbizonytalanodnak. Magyarországon nem divat dicsérni, pedig a pozitív megerősítés csodákra képes. 

– És a „segítők” kik? Nekik megvan a megfelelő tapasztalatuk vagy felkészültségük az ilyen helyzetek megoldására?

– Csak olyanok dolgozhatnak velünk, akik maguk is szülők, saját tapasztalattal rendelkeznek a gyereknevelés terén. És még nekik is egy 40 órás felkészítő tanfolyamon kell részt venniük, mielőtt kiközvetítjük őket a családokhoz. 

– Mennyi ideig segíthetnek egy-egy családban?

– A helyzettől függően legkevesebb 3, de legfeljebb 12 hónapig tarthat kapcsolatot egy önkéntes a családdal. Ez idő alatt egyszer egy héten találkoznak, nagyjából három órára. Ha a heti egy alkalom nem elég, akkor inkább több segítő is megy a hét különböző napjain.

– Bármilyen család jelentkezhet a szervezetnél?

– A feltétel csupán az, hogy legalább egy 6 évesnél fiatalabb gyermek legyen a családban. Két felkérést szoktunk visszautasítani: ha bébiszittert, illetve ha bejárónőt keresnek, viszont szívesen rakunk rendet együtt a mamával. Vagyis az a célunk, hogy megmutassunk néhány módszert, amelyekkel kezelni lehet a felmerülő nehézségeket. Így egy idő után már nélkülünk is boldogulnak. 

– Jelenleg hány családnak segítenek Cegléden?

– Most négy otthonban vagyunk jelen, ami 10 kisgyermeket érint azáltal, hogy segítünk az anyukájának. Várjuk további családok jelentkezését is, akinek szüksége van ránk, hívhat engem a 06-20-291-8295-es telefonszámon, vagy értesíthet a kraissildi@gmail.com címen. Továbbá szívesen vesszük azok jelentkezését is, akik önkéntesek szeretnének lenni, januárban indítjuk a következő önkéntes felkészítő tanfolyamot Cegléden. S aki további részletekre kíváncsi az látogasson el a www.otthonsegitunk.hu honlapra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....