9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Pénzügyi-gazdasági sikerek a Gimnáziumban

A gimnáziumban is mindig vannak, akik közgazdasági pályán folytatják tanulmányaikat és már gimnáziumi éveik alatt érdeklődést mutatnak a terület iránt. Ezt felismerve évek óta tartó folyamat eredménye, hogy ma már szakköri formában oktatunk pénzügyi-gazdasági ismereteket a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó tankönyveinek felhasználásával. Több éven át részt vettünk a POP képzésben (Pénzügyi Oktatási Program). Sikeresen részt vettek tanulóink a különböző pénzügyi-gazdasági versenyeken, mint a Magyar Nemzeti Bank Monetary, az APEH Rangadó, a Közép-Európai Brókerképző Alapítvány KEBA, a POP képzés Tanulmányi Versenye.

Természetes volt, hogy szerveztünk csapatokat a PénzSztár Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny-re is. A felkészüléshez jól jött a beindult szakkör tananyaga mellett a korábbi versenyek tapasztalata is. Országosan több mint 1100 csapat jelentkezett a versenyre. Két internetes forduló során, fordulónként 80-80 kérdésre kellett válaszolni a csapatoknak, kérdésenként 1 perc alatt. Minden megyében a két forduló alapján alakult ki a csapatok sorrendje, és az első 5 legtöbb pontszámot elért csapat vehetett részt a megyei fordulóban. Néhány megyében az ötödik helyen holtverseny alakult ki, itt újabb internetes fordulóban ún. szétlövésre került sor. Legnagyobb meglepetésünkre Pest megye első négy csapata a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium négy csapata lett, sőt az ötödik helyen lévő holtversenyben is kossuthos csapat volt az egyik. (A fenti képen a megyei döntő 5 gimnazista csapata) Ebben a szétlövésben is nyert a gimnázium csapata a váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola csapatával szemben.

Így fordulhatott elő, hogy a november 7-én, Veresegyházán megtartott megyei fordulóban 5 ceglédi gimnazista csapat versenyzett egymással a regionális fordulóba jutásért. Itt a megyei fordulóban a zsűritől megtudtuk, hogy Ceglédről a 6 gimnazista csapaton kívül még 11 csapat, Pest megyében 32 iskolából 93 csapat indult a versenyen. A „háziversenyt” a PénzBook csapat nyerte meg a ShortKings csapat előtt, így ez a két csapat képviselte Pest megyét november 21-én a regionális fordulóban Érden. Itt visszaigazolást kaptunk a megyében elért eredmény hitelességét illetően, ugyanis a PénzBook csapat megnyerte a regionális versenyt is (A lenti képen a regionális győztes csapat), megelőzve a Városmajori Gimnázium és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapatait is, bejutva ezzel az országos elődöntőbe, az ország legjobb 7 csapata közé. A csapat tagjai: Nagy Gergely 12. B, Czigony Claudia 11. B, Hegedűs Márta 11. B és Tar Viktor 9. A.

A felkészítésben segített a Hungária Értékpapír Zrt. Eddigi eredményükhöz gratulálunk, további sikeres szereplést kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...