13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Tízévente egyszer ingyenes

· Ha a felülvizsgáló szakember a gázcsatlakozó vezetéken vagy a felhasználói berendezésen, gázkészüléken élet és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzetet észlel, köteles tájékoztatni az ingatlan tulajdonosát, és a kiváltó okot megszüntetni, elzárni a gázcsapot és a földgázelosztói engedélyest haladéktalanul értesíteni.

· A felülvizsgálat során feltárt, nem életet veszélyeztető hibákat az ingatlantulajdonos a jegyzőkönyv kiállításának napjától számított 1 éven belül köteles kijavítani, de legkésőbb, vitatott esetben 2015. szeptember 30-ig.

· 1981 előtt vagy ismeretlen időben épült gázvezeték vagy beszerelt gázkészülék esetén 2013. év végéig, a gázszolgáltatónál meg kell rendelni a felülvizsgálatot, hogy 2014. szeptember 30-ig tudja ütemezni, elvégezni, a gázmérő leolvasásával vagy 10 évente esedékes hitelesítési gázmérő cserével egy időben.

· Ha az ingatlan tulajdonosa a gázmérő cseréjének dátumához képest 10 évnél nem régebbi jegyzőkönyvvel igazolja a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot. Nem kötelező újból a soron következő mérő cserével elvégeztetni.

· Az év közben elvégzett gázkészülék és kéményseprő által kiállított igazoló munkalapot a karbantartásról őrizzék meg, mert a felülvizsgálat részét képezheti.

· Az a gázfelhasználó vagy ingatlan tulajdonos, aki nincs szerződésben egyetemes szolgáltatóval, annak 5 évente kell a felülvizsgálatra jogosító engedéllyel rendelkező gázszerelővel elvégeztetni a munkát. Ilyenek lehetnek például a PB gázpalackos tűzhelyek, intézmények, üzemek, gázmérővel nem rendelkező felhasználók.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...