9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Szellő Imre országos bajnok

Országos bajnoki címet szerzett Szellő Imre a Győrben megtartott férfi ökölvívó országos bajnokságon 91 kilogrammban, miután a döntőben 3:0-ra legyőzte a súlycsoport eddigi favoritját, a nyolcszoros bajnok Darmos Józsefet. Imre a korábbi 75, 81 kg -os OB arany után ezzel 91 kg-ban is a csúcsra jutott. 
Darmos kezdte frissebben a nehézsúlyúak döntőjét, bár Szellő Imre is talált, az első, egyébként szoros menetet az ellenfél nyerte. A második menet is szoros volt, de Szellő nagy erejű ütésekkel, főleg a harmadik perc hajrájában, amikor egy balossal megcsípte Darmost, dominált. Remek harmadik menettel zárult a találkozó, mindkét oldal talált, de Szellő frissebb, és energikusabb volt, s az utolsó fél percben egy jobbos után számoltatott Darmosra. Ezzel biztossá vált, hogy Szellő nyeri a találkozót, s így is lett, 3:0 arányban a Hranek SE bunyósa nyerte az OB-t. – számol be a mérkőzésről a monokli.com.
A ceglédi sportolót edző Hranek Box Sport Egyesület tájékoztatása szerint Imre az egyik legismertebb hazai bunyós, 307. mérkőzését vívta a döntőben. – Eredményeit most nem, inkább emberségét, példaértékű hozzáállását emelnénk ki, ami példamutató lehet a feltörekvő generáció számára. Imre 30 éves, de a mai napig alázattal áll a sportága és társai felé. Segíti csapattársait az edzés munkában és a versenyeken is. Imikénk! Az elmúlt fél évben ismertünk meg téged igazán, és csak pozitívumokat tudunk rólad mondani. Edzője Hranek Sándor és közte szinte baráti viszony alakult ki. Úgy érzem ez is kell, hogy valaki sikeres sportember legyen. Imre! Köszönjük és büszkék vagyunk rá, hogy kicsinyke, de egyre jobban teret követelő egyesületünket választottad. – méltatja a ceglédi sportolót egyesülete.
Az elmúlt években a nemzetközi szövetség félprofi ligájában, a WSB-ben is szereplő Szellő eddigi legnagyobb sikereit egy súlycsoporttal lejjebb félnehézsúlyban (81 kg) érte el, ott lett világbajnoki és olimpiai ötödik és Eb-harmadik is, míg eközben Darmos 91 kilogrammban lett kétszeres Eb-bronzérmes. Idén Szellő súlycsoportot váltott, és kiszorította a válogatottból szombati riválisát. Pénteken Szellő erődemonstrációt tartott, és a címvédő Deél Szabolcsot még az első menetben feladásra késztette, igaz, Darmos is simán győzve jutott a döntőbe.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...