3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Hamis rendszámmal közlekedett – Rendőrségi összefoglaló

Téli közlekedési tanácsok

– A legfontosabb, amit megtehet, hogy amint a hőmérséklet +7 fok alá süllyed, nyári gumiját cserélje téli gumira. A nyári gumik ennél hidegebb időben nem biztosítanak megfelelő tapadást.

– Indulás előtt mindenképpen ajánlatos a várható időjárási viszonyokról, esetleges útakadályokról tájékozódni.

– Töltse fel ablakmosó tartályát téli folyadékkal és ellenőrizze, hogy megfelelő állapotban vannak-e az ablaktörlő lapátok!

– Érdemes lehet hóláncot is beszerezni, különösen akkor, ha hosszabb kirándulásra vagy hegyi utakra indul. A hólánc felszerelését ajánlatos előre begyakorolni.

– Lehetőség szerint tele üzemanyagtartállyal induljon útnak, így egy esetleges elakadásnál sem fog gondot okozni, ha a fűtés miatt járatni kell a motort.

– Tartsa be a látni és látszani elvet! Fontos, hogy indulás előtt alaposan takarítsa le a szélvédőket. Ellenőrizze a gépjármű világítását, valamint az akkumulátor állapotát is.

– Érdemes jégkaparót és jégoldó sprayt, valamint a hó eltakarításra alkalmas lapátot vagy kefét is magunknál tartani.

– Réteges, meleg öltözetben induljon útnak és lehetőleg takarót is tartsanak az autóban. 

– Ha síkosabb útszakaszra érkezik, kerülje a hirtelen kormánymozdulatokat és a fékezést! Jégbordás úton haladva a megcsúszást ellenkormányzással tudja korrigálni.

– Ne felejtse el feltölteni a mobiltelefonját indulás előtt, nehogy akkor merüljön le, amikor éppen a legnagyobb szükség lenne rá!


BŰNÜGY

Rablás

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Christofer 17 éves, R. János 23 éves és B. Tamás 18 éves abonyi lakosok ellen.

Egy 20 éves férfi ceglédi lakásán 2013. november 28-án a délutáni órákban ismeretlen tettesek jelentek meg, ahol a bejutást követően bántalmazták a sértettet, majd a lakásban magukhoz vett késsel készpénz átadására szólították fel. A fenyegetés hatására a sértett átadta a kabátját és a telefonját, illetve az egyik gyanúsított a lakásból egy üveg alkoholt is eltulajdonított. 

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a ceglédi nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, akiket másnap elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A Budakörnyéki Járási Bíróság 2013. december 02-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

R. Christofer és társai ellen a további eljárást- fogvatartásuk mellett- a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. 


Bíróság elé állítás

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást W. Imre 32 éves albertirsai lakos ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint W. Imre 2013. október 24-én megjelent az Albertirsai Rendőrőrsön személygépkocsijával, ahol bejelentette, hogy a gépkocsi hátsó rendszámtábláját elhagyta. A rendőrök az autót ellenőrizték, melynek során kiderült, hogy a jármű eredeti rendszáma más volt, mint amit a 32 éves férfi felszerelt rá. A nyomozók ez alapján gyanúsítottként hallgatták ki W. Imrét. 

Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség részére. 

Cegléd, 2013. december 2.

A kép illusztrácó!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...