1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Rendőrkapitány vendégségben

A javuló, az erősödő kapcsolatokra utalva példaként megemlítette, Tápiószőlős és Újszilvás összefogva járőrautót, Jászkarajenő és még két település terepjáró autót vett a rendőrségnek. 

Figyelemmel a hallgatóság életkori összetételére, kitért az idősek elleni bűncselekmények bemutatására, ezek megelőzésének lehetőségeire, fontosságára. Új módszerként több találkozót szerveztek nyugdíjas egyesületekkel. Számos szép korút felkértek folyamatos kapcsolattartásra, akik közvetlenül jelezhetik, ha a lakóterületükön nemkívánatos eseményt tapasztalnak. Véleménye szerint a „szomszédok egymásért” kezdeményezésnek ma is létjogosultsága van, de nem kizárt részbeni továbbfejlesztése. 

Egyik legfontosabb feladatként fogalmazta meg, a még hatékonyabb bűnmegelőzést. Jelenleg mintegy hatvan fő van előzetes letartóztatásban, aminek egyértelmű üzenetértéke van a bűnözők, a bűnözőcsoportok felé. Félévente adnak tájékoztatót az önkormányzatoknak, a közbiztonság helyzetéről, tendenciáiról, és éppen aktuális feladatairól. Szeretné elérni, hogy a lakosság szemében, megítélésében ne általában vett rendőrök, egyenruhások legyenek, hanem mint névszerinti ismerősökre, segítőkre tekintsenek. 

Tájékoztatóját követően a hallgatóság lehetőséget kapott kérdések, és problémák felvetésére is. Több hozzászóló kiemelte a rendőrség tagjainak általuk megtapasztalt áldozatos munkáját, különösen tanévnyitók alkalmával. Számos problémát is jeleztek: így a fekvőrendőrök hiányát; a kevés körforgalmat; a bevásárlóközpontok körüli közlekedés esetleges újragondolását; több rendőr legyen éjszaka a közterületeken, főleg a disco utáni randalírozások, balesetek megelőzése érdekében; a járőrök minden esetben, szabályos öltözékben jelenjenek meg; mindenkor akceptálják a lakossági bejelentéseket. A városban szükségesnek tartanák több helyen, a közlekedési táblák felülvizsgálatát, és kritikusnak értékelték a Kossuth Ferenc és a Rákóczi út forgalmi rendjét. 

Török Csaba r. alezredes válaszában pontosította, hogy számos felvetett probléma az Állami Közútkezelő feladata, de ezeket természeten továbbítják. Külön is megköszönte az elismerő és dicsérő szavakat.  

Befejezésként ismét megerősítette a személyállománnyal szembeni követelményét: a rendőri hivatást választottak, mindig a legjobb tudásuk szerint lássák el feladataikat, és maradéktalanul feleljenek meg a „szolgálunk és védünk” elvárásnak!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...