17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Példaértékű kapcsolat

December első hetében tartották testvérvárosunkban, Gyergyószentmiklóson a város legnagyobb ünnepét, a Szent Miklós Napokat. A számtalan kulturális és szabadtéri programmal jeleskedő rendezvénysorozaton városunk küldöttsége is tiszteletét tette december 5-én, egészen az ünnepi napok zárásáig.

A Polgárok Európai Évének jegyében tartották meg idén is a Szent Miklós Napokat Gyergyószentmiklóson december 1-től 8-áig. Az egyben testvérvárosi találkozón az erdélyi megyeszékhelyen a település testvérvárosainak delegációi is megjelentek, köztük Ceglédet képviselve Földi László polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester is. A városunkat magas színvonalon képviselő, valamint az összes küldöttséget megérkezésükkor Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester köszöntötte. 

Szent Miklós és a rendezvény egyik főnapján Földi László „Cegléd és Gyergyószentmiklós közötti példaértékű testvérvárosi kapcsolat” címmel tartott előadást és mutatta be Ceglédet a megjelent többi testvérváros képviselői előtt, melyet követően – az ünnepség talán, ha nem a legszebb, ám bizonyosan a legfontosabb részeként tartottak ünnepi szentmisét és körmenetet Hargita megye harmadik legnépesebb városában. Kossuth városának küldöttsége a négy nap alatt megannyi módon csodálhatta meg Gyergyószentmiklós mind kulturális, mind tájbeli értékeit: jövőre bizonyosan ismét megteheti, hiszen akkor lesz a két város közötti testvéries kapcsolat éppen húsz esztendős.

A látogatásról Szokolai Attila képes riportja megtekinthető itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...