16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Újévi koccintás a Városházán

Vállalkozókat, intézményvezetőket látott vendégül a Városházán a polgármester pénteken. Olyan személyiségeket, akik kiemelkedően sokat tettek tavaly a városért. Az újévi koccintáson Földi László az építkezés időszakának nevezte 2013-at, és az előttünk álló évet.

Tavaly 85 millió forinttal több helyi adó folyt be, mint 2012-ben, a kivetett iparűzési adónak csaknem 100 százaléka. A polgármester köszönetet mondott a vállalatvezetőknek felelős gondolkodásukért, mellyel munkahelyeket teremtettek illetve őriztek meg, és kötelességtudatukért, hogy megfizették az adót. 

Folytatódik idén a Városi Sportuszoda újjáépítése, illetve a CVSE Malomtó széli sportpályája is tovább fejlődik. Ezeket a beruházásokat egyszerre teszik lehetővé a kormány intézkedései, hiszen a vállalkozások felajánlhatták társasági adójuk egy részét erre a célra, illetve a város is jelentős önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez. Több mint 200 millió forintos beruházással pedig hamarosan megépül a ceglédi judo központ is, 2014-ben ugyanis 15 milliárd forintot fordít a kormány a nem látványsportok fejlesztésére – ismertette a polgármester.

Karácsonykor 500 millió forintot kapott a város a kormánytól a városüzemeltetés céljaira. Ennek köszönhetően Cegléd plusszal zárta az évet, valamennyi számlát kifizette a város, és az összes önkormányzati cég járandóságát átutalták. A 2014-es évet pedig teljes mértékben adósságmentesen kezdi a város az állami konszolidációnak köszönhetően. Az intézkedést Földi László történelminek és példa nélkül valónak nevezte.

Jövőre nagyszabású rendezvénysorozatnak lehetnek részesei a ceglédiek, hiszen a várossá válásunk 650 éves évfordulóját ünnepeljük. A polgármester ehhez is kérte a jelenlévő szellemi, lelki és gazdasági vezetők támogatását, lojalitását, illetve az eseményeken való részvételét. 

Az évindító ünnepségen a polgármester köszöntötte a jelenlévő Szondi Istvánt, a ma élő legidősebb olimpiai bajnokot, Cegléd díszpolgárát, aki 88. születésnapját ünnepelte a napokban.

Tekintse meg fotóinkat az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....