20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Rekord adakozás Ceglédért

Adománygyűjtő Cegléd napot tartott a vallási rádióadó január 10-11-én, azzal a céllal, hogy a márciusban induló helyi adó stúdiójának kialakítására gyűjtsenek. A tematikus nap vendége volt – személyesen vagy telefonon – többtucat ceglédi egyházi, közéleti személyiség és művész, akiktől az ország harmadán fogható rádióadó hallgatói sok érdekességet tudtak meg a városról.

Az adakozási kedv és az összegyűlt adomány nagysága még a szervezőket is meglepte: mint elmondták legmerészebb álmaikban is csak a költségek felét remélték összegyűjteni a két nap alatt. – Hétfő reggelig közel 6,8 millió forint gyűlt össze, az ország 328 településéről személyes adományozással vagy átutalással, ebben még nincsenek benne a postai csekken befizetett összegek. Többezren adakoztak kis összegekkel, egy diák például a zsebpénzéből áldozott a ceglédi stúdióra – számolt be a rendkívüli eredményről Fábián József koordinátor lapunknak. – Ez az összeg gyakorlatilag a költségvetés 95 %-a. Nagy részéből adóantenna-technikát szerelünk fel, illetve a Katolikus Közösségi Házban felajánlott szobában, rádióstúdiót alakítunk ki, valamint stúdióberendezéseket vásárolunk. Itt készül majd a napi 4 órás adás önkéntesek bevonásával, 20 órában pedig a központi adás lesz fogható Cegléden műholdas közvetítéssel.

A vallási adó egyébként 8 éve működik Budapesten és már hat vidéki stúdióval is rendelkezik a Dunántúlon. A rádió adományokból tartja fenn magát, önkéntesek dolgoznak benne. Témáik a keresztény értékrendre épülnek, még a közéleti témák megközelítésében is, politikai témák és reklám pedig nem hangozhat el a rádióban. A Mária Rádió még tavaly nyert frekvenciát Cegléden a Médiahatóság által kiírt pályázaton, amelynek határozata szerint legkésőbb 2014. március 6-ig meg kell megszólalnia az FM 88.3-as frekvencián.

A képen: Reznák Erzsébet az idén 650 éves Cegléd történetéről mesél a Mária Rádió budapesti studiójában

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....