15.5 C
Cegléd
2025. november 7. péntek
spot_img

A TS Gasztro helyi alapanyagokat használ

Szeptemberben lép életbe az új közétkeztetési törvény, melynek célja, hogy a közkonyhákon olyan ételeket főzzenek, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozás követelményeinek. Cegléden a TS Gastro két évvel ezelőtt nyerte meg a közbeszerzési eljárást, azóta ők főznek a város iskolásainak, óvodásainak. Csütörtökön pedig fórumot hívtak össze, hogy megvitassák az intézményvezetőkkel a felmerülő kérdéseket.

A visszajelzések szerint az iskolások, óvodások alapvetően elégedettek a közétkeztetés minőségével – hangzott el a fórumon. Szeptembertől azonban komoly változásra kell számítani az ételek minőségében és ízvilágában is. Alapvetően egészségesebbek lesznek az ételek, ezért például sóból, cukorból sokkal kevesebbet lehet használni, és a bő olajban sütött finomságokat is vissza kell szorítani. Ez nem biztos, hogy mindenkinek rögtön tetszeni fog, ezért fokozatosan, már most elkezdik hozzászoktatni a gyerekeket a változásokhoz. 

Az összejövetelen Földi László hangsúlyozta: a cég szerződésben vállalta, hogy lehetőség szerint helyi alapanyagokat használ az ételek elkészítéséhez. Ezt a vállalást pedig komolyan kell venni, fel kell kutatni mind a zöldség-gyümölcsök, mind pedig a húsáruk helyi termelőit. A jó minőségű, helyi termékekből pedig a TS Gastro nemrég felújított konyhájában korszerű eljárásokkal tudják elkészíteni az egészséges ételeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ravatalozóra gyűjtenek

Három éve jött létre a Református Öregtemetőért Alapítvány, azzal...

Robbantás Nagykőrösön

Közveszélyokozás és zaklatás miatt kell most felelnie annak a...

Megosztja a várost a McDonald’s érkezése

Ma derült ki, december 3-án megnyitja kapuit a ceglédi...

Tragédia egy ceglédi nevelőszülői családban

Szomorú hír rázta meg a hazai közvéleményt a múlt...

Bővül az Ipari Park Cegléden

Több mint 314 millió forint vissza nem térítendő európai...