6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A TS Gasztro helyi alapanyagokat használ

Szeptemberben lép életbe az új közétkeztetési törvény, melynek célja, hogy a közkonyhákon olyan ételeket főzzenek, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozás követelményeinek. Cegléden a TS Gastro két évvel ezelőtt nyerte meg a közbeszerzési eljárást, azóta ők főznek a város iskolásainak, óvodásainak. Csütörtökön pedig fórumot hívtak össze, hogy megvitassák az intézményvezetőkkel a felmerülő kérdéseket.

A visszajelzések szerint az iskolások, óvodások alapvetően elégedettek a közétkeztetés minőségével – hangzott el a fórumon. Szeptembertől azonban komoly változásra kell számítani az ételek minőségében és ízvilágában is. Alapvetően egészségesebbek lesznek az ételek, ezért például sóból, cukorból sokkal kevesebbet lehet használni, és a bő olajban sütött finomságokat is vissza kell szorítani. Ez nem biztos, hogy mindenkinek rögtön tetszeni fog, ezért fokozatosan, már most elkezdik hozzászoktatni a gyerekeket a változásokhoz. 

Az összejövetelen Földi László hangsúlyozta: a cég szerződésben vállalta, hogy lehetőség szerint helyi alapanyagokat használ az ételek elkészítéséhez. Ezt a vállalást pedig komolyan kell venni, fel kell kutatni mind a zöldség-gyümölcsök, mind pedig a húsáruk helyi termelőit. A jó minőségű, helyi termékekből pedig a TS Gastro nemrég felújított konyhájában korszerű eljárásokkal tudják elkészíteni az egészséges ételeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...