13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Tálcán kínált segítség

Férjemnek elmeséltem a nagy lehetőséget. Egy dolgot kérdezett utána:„Mikor jönnek?” Tudtam, hogy nem lesz ellenvetése, hiszen régóta érlelődött bennünk, hogy jó lenne egy kis segítség. A mamák elfoglaltak, mástól meg nehezen kér segítséget az ember. Még így is nehéz volt, hogy tálcán kínálták. Hetekig tépelődtem, próbáltam magamat utolérni a házimunkában, mígnem egy nap betelt a pohár. Félretettem a büszkeségemet és telefonáltam. A vonal túlsó végén kitörő öröm fogadta jelentkezésemet. Mintha én tettem volna szívességet, hogy segíthetnek. Úgy alakult, hogy ismerősöm lett az én önkéntesem. Közvetlensége, mosolya és dicsérő szavai előtt nem volt nehéz kinyitnom az ajtómat. Kicsikém hamar összebarátkozott vele, nekünk pedig be sem állt a szánk. Beszélgettünk mindenről, ami csak eszünkbe jutott. Közben kérdezte, hogy mit segítsen. Végül kiegyeztünk abban, hogy meghámozza az ebédhez a zöldségeket. Szívesen elmosogatna, de én azt még visszautasítottam. Két héttel később már az sem jelentett gondot, hogy mosogatott. Hatékonysági mutatónk hétről hétre jobban áll, szóáradatunknak pedig csak a porszívó tud megálljt parancsolni.

Most már büszkén mesélek ismerőseimnek az Alapítványról, és biztatom őket, hogy bátran kérjenek segítséget, mert én nem csak segítséget kaptam, hanem egy új barátot.


A Ceglédi OTTHON SEGíTÜNK SZOLGÁLAT önkéntes segítőket keres kisgyermekes családok látogatásához.

· Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?

2014 február elején induló ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Jelentkezni lehet: Kraiss Ildikó szervezőnél T.: 06 20 291 8295 – hétköznap 9-15 – Jelentkezési határidő: január 31.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...