8.8 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Munkahelyteremtés volt a téma

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja programsorozatot indított útjára azzal a céllal, hogy mikro- kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtés elősegítése érdekében. A tájékoztató célzatú első fórumra 2014. január 22-én került sor a Városháza dísztermében, melyre a ceglédi és nagykőrösi járás illetékességi területéről 82 munkáltató fogadta el a meghívást. A résztvevők az adott területek szakemberei által megtartott előadásokon ismerhették meg a munkahelyteremtéssel, munkahelymegőrzéssel kapcsolatos pályázati lehetőségeket.

A délelőtt folyamán bemutatásra került „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése központi munkaerő-piaci program”, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat elhelyezkedést elősegítő Virtuális Munkaerő Piaci Portálja, mely 2013. második felétől működik. A portál az állást kínálók és keresők egymásra találását segíti. A munkáltatók munkaügyi és munkavédelmi szakemberektől a munkaügyi hatósági ellenőrzésről és a főbb szankciókról, valamint a legfontosabb munkavédelmi kötelezettségekről is tájékoztatást kaptak, mely mindennapi tevékenységük szervezését segíti.

A rendezvény a TÁMOP 1.1.4. „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-Magyarországi Régióban” elnevezésű kiemelt projekt szervezésében valósult meg. Tekintettel arra, hogy a projekt a végéhez közeledik, a fórum lehetőséget adott egyfajta számvetésre is, de felhívta a munkáltatók figyelmét arra is, hogy még élhetnek a program adta foglalkoztatás-bővítési lehetőségekkel. A jelenlévők élénk érdeklődése megerősítette a statisztikai adatok kedvező változását – a Dél-Pest megyei régióban is fejlődésnek indult a gazdaság, új munkahelyek létesülnek, nőhet a foglalkoztatás.

Fotó: Szokolai Attila

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...