3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Lőrinczék a világranglista élén

Lőrincz Tamás a 71 kilogrammosok között első helyre került a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) szerdán nyilvánosságra hozott januári világranglistáján. A FILA először a tavalyi évben vezetett világranglistát, most azonban már minden kategóriában a nyolc új súlycsoport szerint készítette el a lajstromot, melyen a sorrendet az év első három nemzetközi kötöttfogású versenye határozta meg alapvetően, de figyelembe vették a tavalyi kiemelkedő eredményeket is.

A 66 kg-ban olimpiai ezüstérmes (2012), kétszeres Európa-bajnok (2006, 2013) Lőrincz Tamás két hete a teheráni Jadegar Imam-kupán 71 kg-ban nyert magabiztos teljesítménnyel, ebben a kategóriában áll a ranglista élén. Öccse, Viktor ugyanerről a versenyről bronz éremmel tért haza, így a tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmes harmadik sportoló harmadik helyen áll a ranglistán a 84 kg-osok között.

A múlt év végi változtatások szerint minden fogásnem (kötöttfogás, szabadfogás, nők) hat-hat kategóriával képviselteteti majd magát az olimpián, ám ezeken felül két köztes súlycsoportot is bevezettek. Kötöttben a játékokon szereplő 59, 66, 75, 85, 98 és 130 kg mellett más világversenyeken 71 és 80 kilóban is lehet indulni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...