12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Megszületett a város költségvetése

A költségvetésben 100 millió forint szerepel út- és járdafelújításra, ezt a képviselők külön üdvözölték. Nagy Tamás képviselő több módosítási javaslattal is élt, ám ezeket egy kivételével nem fogadták be. A polgárőrség támogatására azonban megszavazott 3,6 millió forint helyett 4 milliót szavazott meg a testület. Az MSZP-s képviselő kifogásolta azt is, hogy a költségvetésben tervezett ingatlanértékesítési bevételek valószínűleg idén sem fognak megvalósulni. Földi László polgármester arról tájékoztatott, hogy az állami adósságátvállalással lekerül a jelzálog számos városi vagyonelemről, amivel jelentősen kibővül az értékesíthető ingatlanok köre. A konszolidáció folyamata egyébként február végén zárul le, ez után új költségvetést kell készíteni a városnak. Bobál István (CFE) képviselő a város gazdasági társaságainak helyzetére hívta fel a figyelmet.

Pályázatot nyújt be a város a Deák utcai óvoda felújítására. A tervek szerint mintegy 30 millió forintos támogatással és 9 millió forintos önkormányzati önrésszel energiatakarékos szigetelést és nyílászárókat kap az épület, és ki is festik azt. 

Eldőlt az is, hogy mikor lesz a nyári bölcsődei szünet. Eszerint a Dózsa György utcai tagintézmény július 1-től augusztus 15-éig lesz zárva. Ez idő alatt szükség szerint a Deák utcai bölcsőde fogadja a kisgyerekeket.

Garanciakezességet vállalt a város az Ökovíz Kft. 50 millió forintos folyószámlahitelére. A testületi ülésen Földi László polgármester elmondta: a társaság tartozásainak egy részét várhatóan átveszi majd az a váci székhelyű DMRV, amely a víziközmű szolgáltatást nyújtja a későbbiekben Cegléden. Az Ökovízre pedig további feladatok várnak: a szelektív hulladék kezelést a ceglédi tulajdonú társaság fogja végezni. 

Csaknem felére csökken a gimnáziumi étkezési térítési díj, ezt is jóváhagyta szerdán a képviselő-testület. A többi korosztálynál egyelőre nem történik változás. 

Idén is megszervezi a város a nyári napközis tábort az általános iskolásoknak, erre a célra egymillió forintot szavaztak meg a képviselők. A további részletekről később születik döntés.

Megváltozik a forgalom iránya a Táncsics iskolát elölről és hátulról közrefogó Hunyadi és Piac utcában, így az intézmény épülete körbejárható lesz autóval. 

Az év második negyedévében is dr. Komonyi Éva és dr. Vágó Zsuzsa helyettesít a XIV. sz. felnőtt háziorvosi körzetben, a velük kötött szerződést ugyanis meghosszabbították három hónappal. 

A városatyák elfogadták a 2013-as városi ünnepségekről szóló beszámolót, a pénzügyi rész májusban kerül a képviselő-testület elé.

Czigle-lánc díjat alapítanak Cegléd 650 éves fennállásának alkalmából, melyet május 8-án, a Városalapítók Napján adnak át az arra érdemesnek. Az érme kialakításáról, készítőjéről is döntés született a szerdai ülésen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...