14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Lopott alkatrész a fémátvevő telepen – Rendőrségi Összefoglaló

 


Figyelemfelhívás

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bűncselekmények megelőzése érdekében a boltokban, hivatali helyiségekben a táskájukat, csomagjukat ne hagyják őrizetlenül! A piacokon, illetve nagyobb bevásárló központokban is óvják értékeiket a zsebtolvajokkal szemben.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Cegléd-Bede városrészen magukat egy áramszolgáltató munkatársának kiadó személyek bukkantak fel, akik villanyóra cserére hivatkozva a sértettől 20 ezer forintot kérnek. Ekkor az ismeretlen tettesek megfigyelik, hogy a sértett honnan veszi elő a készpénzt, amit aztán- a figyelmének elterelését követően- a lakásból eltulajdonítanak. 

Kérjük, ha ilyen vagy hasonló esettel találkoznak, minden esetben kérjenek fényképes igazolványt.  Amennyiben gyanúsat észlelnek, értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányságot a 06-56/310-066-os telefonszámon és lehetőség szerint írják fel a személyek által használt gépkocsi rendszámát, mivel ezzel jelentősen tudják segíteni a rendőrök munkáját. 

Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a közterületeken az épületek falainak, valamint a kerítéseknek, padoknak, szobroknak és egyéb műtárgyaknak illegális festése, az úgynevezett „graffitizés” bűncselekmény, amely büntetőjogi felelősségre vonást von maga után. Ha ilyen bűncselekményt észlelnek, azt jelezzék a rendőrkapitányság ügyeletére. 


KÖZLEKEDÉS

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. február 3. és 2014. február 9. közötti időben összesen 6 közlekedési baleset történt, melyek közül 4 esetben anyagi kár keletkezett, 2 esetben, pedig könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Elsőbbség meg nem adása, illetve figyelmetlenség volt ezen a héten a fő baleseti ok.

Tanácsok esős időben közlekedőknek:

– Esős időben az első és legfontosabb a jármű sebességének mérséklése az út- és látási viszonyoknak megfelelően. 

– Ellenőrizze gyakrabban az ablaktörlő folyadékot és pótolja, ha már fogyóban van. Gondoljon a fagyállóságra is!

– Tartson biztonságos követési távolságot, hiszen ilyen időben megnő a fékút, továbbá az elöl lévő járműről felverődő víz és sár átláthatatlanná teheti a szélvédőt.

– Vizenfutás kialakulása esetén tartsa a kormányt egyenes irányban és fékezés helyett, inkább használja a kuplungot. A túl alacsony gumiabroncsnyomás és a nem megfelelő abroncsprofil elősegíti a vizenfutás kialakulását, ezért gondoskodjon arról, hogy az autó abroncsai megfelelőek legyenek.

– Gondoljon a gyalogosokra is! Az út szélén összegyűlt esővizet sokszor fröcskölik a járókelőkre az óvatlan autósok.

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagyobb figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban! Balesetmentes közlekedést kívánunk! 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...