4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nem kívánok elszakadni Ceglédtől

Február 14-i képviselő-testületi ülésén a nagykőrösi önkormányzat László Dittát, a ceglédi városi rendezvények szervezőjét bízta meg az Arany János Kulturális Központ vezetésével. A döntés értelmében Cegléd kulturális életének meghatározó szereplője március közepétől öt évre a szomszédos városban lát el hasonló feladatot.

– Hónapok óta érlelődött bennem az az elhatározás, hogy szakmai fejlődésem elősegítése érdekében valami újba, valami másba kezdjek – beszélt döntése hátteréről László Ditta. – Nyolc évvel ezelőtt amikor megbíztak azzal, hogy Cegléden a lakosság nagy tömegét vonzó, minden társadalmi rétegnek megfelelő, turisztikailag jelentős rendezvényeket szervezzek, a város közösségi életébe új színfoltot vigyek nagy lelkesedéssel kezdtem a feladatba. A már kevéssé látogatott, megfáradt Czigle Fesztivált újragondoltam, új színfoltokkal gazdagítottam a Kossuth Toborzót, új rendezvényeket emeltem be az eseménynaptárba, mint a Nyitott Pince Nap, a Város Bora választás vagy az Adventi Kirakodó Vásár. Minden nagy rendezvényünk az eltelt évek alatt több ezres látogatószámot vonzott, forgatott itt az M1, a Hír TV és Paprika TV, minősítettük programsorozatainkat a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program keretében és rendezvényeinket immár 3 éve a világhálón is megtalálhatják az érdeklődök. Az eltelt évek alatt úgy érzem megfeleltem a kezdeti elvárásoknak, amely nem volt egyszerű. A rendezvények ma már népszerűek, látogatottak, továbbfejleszteni nem kell, csak továbbvinni őket. Sok munkám fekszik a rendezvényekben, fájó szívvel hagyom itt őket, hiszen én szerelemből végeztem ezt a munkát. A sok fájó bántás és a folyamatos harc ellenére is minden alkalommal újult erővel kezdtem bele egy-egy városi esemény szervezésébe.

A közelmúltban Budapestről és Nagykőrösről is megkerestek, de én az utóbbi mellett döntöttem, mivel egy intézmény vezetése összetett feladat, új kihívást jelentett számomra és természetesen szakmai szempontból is fejlődési lehetőséget láttam benne. Most érzem úgy, hogy 34 évesen még újult erővel tudok egy ekkora feladatba belevágni és olyan színvonalúra fejleszteni a kőrösi programokat, mint amilyenek a ceglédiek voltak. Sok megoldandó feladat vár rám, de készen állok.

Kérdésünkre, hogy a jubileumi év programjainak szervezésében milyen változásokat jelent majd a szervező távozása, megnyugtató választ kaptunk: – Bár még nem tudom ki lesz az utódom, nem kívánok egyik napról a másikra elszakadni Ceglédtől. Szeretném tapasztalatomat, az aktuális ügyeket átadni a következő rendezvényszervezőnek, az általam szervezett nagyobb rendezvényekkel kapcsolatban segíteni a munkát. A város 650 éves születésnapjára rendezett programsorozat tervezete 80 %-ban már elkészült, hamarosan véglegesítésre kerül. A tervek között több “magas kultúrát” képviselő program is helyet kap, például irodalmi és kulturális estek, történész találkozók, de tárgyalunk Varnus Xavér orgonaművésszel is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...