12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Sok az ittas sofőr – Rendőrségi összefoglaló

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott G. Zoltán János 38 éves ceglédi lakos ellen lopás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. február 13.-án 14. 40 perc körüli időben bement egy albertirsai élelmiszerüzletbe, ahol több csokoládét rejtett a ruházatába. Ezt követően a boltból fizetés nélkül akart kisétálni.

Cselekményét a boltban lévő biztonsági kamerán keresztül észlelték, és a helyszínen visszatartották. Az eltulajdonított tárgyak az elkövető ruházatából előkerültek, így a kár megtérült. G. Zoltán János ellen hasonló jellegű cselekmények elkövetése miatt már korábban is indult eljárás, hatóságunknál. Az ellene folytatott eljárást a rendőrség a napokban lezárta, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. 


Közlekedés: Az elmúlt hét közlekedési szempontból kedvezőtlenebbül alakult, mint a megelőző időszakban. Illetékességi területünkön 9 közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedni a rendőröknek:

5 esetben nem történt személyi sérülés a közlekedési baleset következtében, azonban az anyagi kár több esetben jelentős volt. 

A további 4 közlekedési balesetben, pedig 2 személy súlyos, 2 személy könnyű a sérülést szenvedett.

A balesetekből területi megoszlását tekintve 3 Cegléden, 3 Abonyban, egy a 4-es főúton, valamint 1-1 Dánszentmiklóson és Kőröstetétlenen történt.

A héten többfelé számíthatunk csapadéktól nedves, csúszós utakra, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Figyelemfelhívás: Az utóbbi időszakban megszaporodtak a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén az ittas állapotban elkövetett járművezetések. Több esetben került sor ezekben az ügyekben bíróság elé állításra, amely során az illetékes bíróság gyorsított eljárás keretén belül szabta ki a pénzbírságokat és több esetben eltiltotta a vezetéstől az ittas sofőröket.

Felhívjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy kerékpárjaikat ne hagyják lezáratlan állapotban a boltok, bevásárlóközpontok, piac környékén! Saját érdekükben gondoskodjanak a kerékpárok biztonságos lezárásáról.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kapitányság illetékességi területén magukat a helyi vízmű  munkatársainak kiadó személyek csöngetnek be és dugulás elhárításra hivatkozva kísérelnek meg 2. 500.- Ft-ot kicsalni a lakóktól. Amennyiben az Ön sérelmére is megpróbálnak bűncselekményt elkövetni, kérjük hívja a rendőrséget!

A másik esetben a TIGÁZ vagy a helyi fűtőmű munkatársainak kiadva magukat az ismeretlen személyek és a valós árnál magasabb áron akarnak értékesíteni és felszerelni szén-monoxid érzékelőket az őket beengedő lakosoknak, arra való hivatkozással, hogy ellenkező esetben a gázszolgáltatást kikapcsolják.

Kérjük, amennyiben ilyen, vagy ehhez hasonló eseteket észlelnek, értesítsék a rendőrkapitányság ügyeletét!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...