17.2 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

A kormány támogatásával

– Hogyan és miért lett polgármester?

– Pártom, a Fidesz először 2006-ban indított polgármester-jelöltként az önkormányzati választáson, akkor a baloldali-független Sós János ellen. Nem mentek jól a dolgok akkoriban. Nyakig úszott a város az adósságban, és alig fejlődött valamit, holott akkor még óriási lendületben volt a világ, és vele a magyar gazdaság. Megépítették például a Budai úti fürdőt, de olyan hitelkonstrukcióval, ami felelős gondolkodással vállalhatatlan lett volna. Sokat gondolkoztam, hogy ilyen helyzetben elvállaljam-e a jelölést a város vezetésére, de hát innen szép nyerni, és most már egyértelmű, hogy sikerült is! A választók bizalmából el is kezdhettem a munkát, jelenleg pedig már nincs adóssága a városnak, megépült az új uszoda, és idén már 4 milliárd forintot költhetünk fejlesztésre. 

– A családja hogyan fogadta, hogy politikai pályára lépett, és a polgármesterség mellett parlamenti képviselő is lett?

– Eleinte örültek. Komolyra fordítva a szót, természetesen volt a feleségemben fenntartás, hogy jut-e majd elég idő rá és a gyerekekre. Egyáltalán lehet-e normális családi életet élni, ha a polgármesteri teendők mellé ráadásul a parlamenti feladatok is bejönnek. A választókerület települései ügyeinek intézése és a Budapestre utazás tényleg sok időt igényel, úgyhogy elhatároztuk a feleségemmel, hogy azt az időt viszont, amit együtt tölthetünk, mindig tartalmassá, minőségivé tesszük. Még jobban figyelünk a másikra, még jobban egymás felé fordulunk. Ez egyébként jó stratégiának bizonyult, a családi életünk nem sínylette meg ezt a nagyon intenzív időszakot. Ebben persze az is benne van, hogy idő közben a gyerekek felnőttek, már nem igénylik annyira a jelenlétemet, mint akár 8-10 évvel ezelőtt. 

– Ön nem Ceglédről származik. Érezte ennek valaha a hátrányát?

– Nem, egyáltalán nem. Országgyűlési képviselőként és jelöltként például kifejezetten előnynek érzem, hogy a választókerület több településén is otthon vagyok. Általában könnyen tudok ismeretséget, barátságot teremteni, az pedig, hogy az ember hová tartozik, a fejben és a szívben dől el. Én pedig Pest megyének ebbe a sok vihar sújtotta, de szorgos, rendes embereknek otthont adó csücskébe tartozom. 

– Mire a legbüszkébb mostanában?

– A családomra, de gondolom, nem erre kíváncsi. Én nem a büszkeség szót használnám, hanem inkább a hálát. Hálás vagyok, amiért a kormány támogatásával sikerült megszabadulni a településeknek az adósságuktól. Hogy végre rendes uszodája lehet Ceglédnek. Hogy megújulhattak az intézmények, és tiszta, arzénmentes vizet ihatnak az abonyiak és a törteliek. Hogy folytatódhatott a csatornázás Cegléden és Nagykőrösön, és még sorolhatnám. Vagyis azért vagyok a leginkább hálás, hogy sikerült jobbá, könnyebbé tenni az itt élő emberek életét. Ezekben persze nagyon sok munkánk van, és akár büszke is lehetnék, de azt is tudom, hogy megfelelő háttér nélkül mindez nem sikerült volna. 

– Miért az országgyűlési választáson indul, és nem polgármesterként szeretne újrázni? 

– Nyolc évet töltöttem Cegléd első polgáraként. Van egy olyan jó érzésem is, hogy a város ügyeit rendben hagyom itt, mivel nincs adósságunk, és épülnek-szépülnek a dolgok. A tapasztalatom pedig jól fog jönni az Országgyűlésben. És az is benne van, hogy látom, az a munka, amit eddig elvégeztünk, biztonságban, jó kezekben van. Az ellenzéknek ugyanis nem igazán vannak ötletei, hogy mit, hogyan kellene csinálni, vagy látta valaki a programjukat? Én nem.

– Pártja toronymagasan vezet a közvélemény-kutatások szerint. Személy szerint hogy érzi, milyen a választói hangulat Ön és a pártja iránt?

– Nem a közvélemény kutatást, hanem a választásokat akarjuk megnyerni, ezért nem is bízom el magam. Nagyon sok jó, és fontos eredményt értünk el az elmúlt négy év alatt. Ezeket a magyar emberek érdekében meg kell védenünk, és tovább kell folytatnunk. Büszke vagyok rá, hogy szavazatommal segítettem településeinknek megszabadulni az adósságterhektől, és hozzájárultam ahhoz, hogy csökkenjenek a fojtogató rezsiköltségek, könnyítve az itt élő emberek mindennapi megélhetését. Jó érzés, hogy tényleg sikerült olyan dolgokat létrehozni, amelyek közvetlenül, érezhetően jobbá teszik az emberek életét. 

A térség településeinek több mint 10 milliárd forint adóssága volt, amitől most megszabadultak. Elkezdődhetnek a tudatos fejlesztések: több pénz jut a közbiztonságra, a munkahelyteremtésre és az utakra. A következő ciklusban mindenekelőtt olyan körülményeket kell teremteni, hogy a vállalkozásoknak érdemes legyen itt munkahelyeket létrehozni. Ehhez képzett szakemberekre, illetve 4-es főút négysávossá alakítására van szükség. Mindezzel a kormányzat is tisztában van, ezért támogat a céljaink megvalósításában.


A fenti cikk fizetett politikai hirdetés. Lapunk minden jelöltnek felajánlotta a bemutatkozás lehetőségét porté-interjú formájában is, a honlapunkon (www.cegledipanorama.hu) illetve az Állami Számvevőszék honlapján (www.asz.hu) közzétett, kampányra vonatkozó hirdetési árak szerint. A választási kampány ideje alatt lapunkban jól elkülöníthető formában tesszük közzé a politikai hirdetéseket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...